Simona Halep a făcut un pas mare împotriva firmei care i-a furnizat suplimente contaminate

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat marți, 19 septembrie 2023, ora 12:19,
Simona Halep
Simona Halep

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani în scandalul de dopaj în care este implicată, iar sportiva a făcut un prim pas împotriva firmei Schinoussa Superfoods, cea care a furnizat suplimentele contaminate cu Roxadustat.

Avocatul Simonei Halep a confirmat faptul că fosta lideră WTA a dat în judecată respectiva firmă (n.r. Schinoussa Superfoods) în civil.

„Am dat în judecată compania canadiană cu mai bine de o lună și jumătate în urmă. Procesul nu poate să fie decât unul de despăgubire, el nu va avea decât o influență civilă, nu poate să aibă niciun fel de influență în dosarul sportiv” – Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, într-o intervenție la Euronews.

În motivarea publicată de ITIA pentru suspendarea primită de Halep există la un moment dat informația conform căreia sportiva nu a menționat consumul suplimentului contaminat nici în luna august, dar nici la o discuție cu reprezentanții ITIA care a avut loc în octombrie anul trecut.

Ulterior, la audieri Simona a spus că a uitat să spună despre acest supliment pe care l-a luat înainte de participarea la US Open 2022.

„Simona a făcut peste 200 de teste, nu treci ce mănânci, treci de obicei lucrurile care au un caracter medical, care se dau cu prescripție sau lucrurile de genul acesta. Pur și simplu a uitat , mai ales în condițiile în care venirea acestor suplimente și debutul administrării lor a fost cu o zi înainte de aceste teste.

Trebuie să înțelegem că faptul că nu a menționat aceste suplimente nu are niciun fel de însemnătate juridică, nici măcar experții ITIA nu au contestat vreo clipă că suplimentele au ajuns la New York. Lucrurile acestea sunt acceptate, a fost o scăpare” – Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, pentru sursa citată.

wtasimona haleptenisSchinoussa Superfoods