Simona Halep cere daune de peste 10 milioane de dolari firmei care a produs suplimentul contaminat: „Mișcare îndrăzneață”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat vineri, 16 februarie 2024, ora 18:06,
Simona Halep
Simona Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a dat în judecată compania care a produs suplimentul contaminat.

Simona Halep vrea daune mai mari de 10 milioane de dolari de la firma care a produs suplimentul contaminat

Halep cere despăgubiri mai mari de 10 milioane de dolari de la Quantum Nutrition, care produce Schinoussa Superfoods, după testul pozitiv la roxadustat (folosit de oamenii cu anemie) din 2022, de la US Open.

Roxadustat se află pe lista interzisă a Agenţiei Mondiale Antidoping deoarece poate creşte hemoglobina şi producerea de celule roşii, mărind rezistenţa la efort.

Halep, 32 ani, fost lider mondial, a afirmat că a folosit suplimentele Schinoussa în timpul participării la ediţia din 2022 a turneului de la Flushing Meadows, iar suplimentele Keto MCT luate erau contaminate cu roxadustat, fapt care nu figura pe etichetă.

Dubla campioană de Mare Şlem a susţinut de fiecare dată că nu a utilizat niciodată substanţe interzise, iar neglijenţa companiei Quantum şi afirmaţiile false că suplimentul său este legal i-au afectat cariera şi au umilit-o.

Halep cere de daune morale în acest proces, pe care l-a intentat la un tribunal din Manhattan, New York.

Quantum, care este originară din Scarborough, Ontario, nu a răspuns cererii Reuters un comentariu.

Fondatorul companiei a declarat în octombrie pentru cotidianul canadian The Globe and Mail că Halep caută un ţap ispăşitor, iar compania sa este vizată.

Nici avocaţii Simonei Halep nu au răspuns nici ei cererii pentru comentarii adiţionale.

Mișcare îndrăzneață! Vedeta tenisului continuă să lupte”, scrie presa internațională

Presa internațională a comentat mișcarea făcută de româncă. „Fostul lider a dat în judecată compania canadiană care a produs un supliment nutritiv despre care crede că a dus la o suspendare de patru ani pentru dopaj, ceea ce i-ar putea pune capăt carierei.

Halep solicită daune de peste 10 milioane de euro de la Quantum Nutrition, care operează ca Schinoussa Superfoods, după ce a fost testată pozitiv la US Open 2022 pentru Roxadustat, un medicament folosit adesea de persoanele cu anemie”, au notat jurnaliștii ESPN.

Fanii tenisului așteptau cu nerăbdare să afle noutăți în cazul Simonei Halep. Ea a făcut recent o mișcare îndrăzneață împotriva companiei care a fabricat suplimentul pe care îl lua.

Simona Halep a dat în judecată compania pentru a solicita despăgubiri de peste 10 milioane de dolari. Ea a recunoscut că folosea Keto MCT, care a fost contaminat cu Roxadustat și nu a avut nicio mențiune despre această substanță pe etichetă.

În timp ce vedeta tenisului continuă să lupte, rămâne de văzut dacă va fi iertată de suspendare”, au punctat cei de la Essentially Sports.

Halep a fost audiată săptămâna trecută de TAS, la care a depus apel pe 24 octombrie, împotriva suspendării sale pe patru ani, dictată de Agenţia Internaţionale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Potrivit instituției de la Lausanne, Halep a cerut ca decizia ITIA să fie anulată şi sancţiunea sa să fie redusă.

Pe 12 septembrie, Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a transmis că Halep a fost suspendată 4 ani pentru dopaj, a anunţat, pe 12 septembrie.

ITIA a precizat că un tribunal independent a suspendat fostul lider mondial pentru două încălcări separate ale Programului Antidoping din Tenis (TADP).

Halep fusese suspendată provizoriu în octombrie 2022, iar perioada sa de ineligibilitate este luată în considerare din 7 octombrie 2022 până pe 6 octombrie 2026.