Simona Halep, port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 15 iulie 2019, ora 17:36,
halep-aeroport-2
halep-aeroport-2

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că Simona Halep va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Halep, locul 4 WTA, a câștigat cel de-al doilea turneu de Mare Șlem din carieră, pe iarba de la Wimbledon.

Simona Halep (27 de ani) a revenit în țară după triumful de la Wimbledon și a fost întâmpinată cu mare fast. La salonul oficial al Aeroportului Otopeni au fost prezenți Ilie Năstase, Ion Țiriac (președintele Federației Române de Tenis), Mihai Covaliu (președintele COSR) și Bogdan Matei (ministrul Tineretului și Sportului).

Halep a declarat în repetate rânduri că participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo este prioritatea ei pentru 2020.

Medalie la Jocurile Olimpice… cu siguranță este principalul obiectiv. Îmi doresc tare mult să ating forma de la Wimbledon, ca să pot să câștig. Mi-aș dori aurul, dar nu este ușor. Voi juca în toate probele, ca să am o șansă în plus să iau orice fel de medalie.

Vai, mulțumesc că ați adus vorba de așa ceva (n.a. – cine va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020). L-am rugat acest lucru (pe Mihai Covaliu) acum câteva săptămâni. I-am spus că-mi doresc tare mult să se întâmple acest lucru. Mi-aș dori, dacă nu e prea mare presiunea, să ne spună dacă este de acord„, a spus Simona pe Aeroportul ‘Henri Coandă’ din Capitală.

CITEȘTE ȘI -> Simona Halep va prezenta trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională

romaniacosrwimbledonHalepcomitetul olimpic si sportiv romanJocurile Olimpicecampioanapresedintele cosrsimona halepmihai covaliu