Simona Halep și-a anunțat familia prin SMS că se retrage din tenis: „Am trimis mesaj familiei și apropiaților”

Articol de Dan Istratie - Publicat sâmbătă, 06 august 2022, ora 17:29,
Simona Halep
Simona Halep

„A fost un moment în care nu mai știam ce vreau, în adevăratul sens al cuvntului! După Dubai, după ce am pierdut în primul tur, am trimis mesaj familiei și apropiaților mei că nu mai pot să joc tenis, pentru că nu mai aveam motivație, nu mai aveam energia respectivă să pot face față presiunii!

Atunci am simțit că trebuie să mă duc la academia lui Patrick! Acolo am simțit că sunt un copil care încă își dorește să mai facă ceva în tenis. Deși eram foarte dezamăgită și nu știam dacă mai pot atinge nivelul cel mare. Pentru că eu nu mai joc tenis ca să câștig un meci sau două, merg până la capăt atunci când joc la un turneu.

La academie am văzut copilașii de acolo, care au 10 – 12 ani, chiar și mai puțin, trezindu-se dimineața cu visul de a deveni foarte buni jucători de tenis. Am luat ca un burete vibe-ul de acolo și l-am pus în interiorul meu. Stau de la 8:00 dimineața la ora 18:00 în academie. Niciodată n-am făcut treaba asta. Dar simt că la vârsta mea am nevoie de așa ceva.

Am avut foarte multe momente grele, unde aș fi putut să cedez ușor și să nu mai continui. Dar calitatea pe care eu consider că am avut-o și o am în continuare e că nu cedez atunci când dau de greu!

Adică tot timpul dau 100% și probabil de asta am și reușit. Mulți oameni nu dau 100% pentru că le e teamă că 100% al lor nu e suficient pentru a câștiga un Grand Slam. Și cred că eu am avut asta! Mi se pare o calitate. Dacă mă dai afară pe ușă, intru pe geam!”, a declarat Simona Halep în cadrul podcast-ului BT Talks.

simona halep