Simona Halep va rata și turneul de la Wimbledon! Anunțul făcut de organizatori

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 19 iunie 2024, ora 17:31,
Simona Halep
Simona Halep

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon au sărit-o din schemă pe Simona Halep în ceea ce privește wildcard-urile.

Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emma Răducanu şi Caroline Wozniacki vor juca la Wimbledon

Invitațiile rezervate unor câştigătoare de turnee de Mare Șlem au ajuns la Naomi Osaka, Angelique Kerber, Emma Răducanu şi Caroline Wozniacki.

Aceste wildcard-uri, pentru tabloul principal al turneului pe iarbă de la Wimbledon (1-14 iulie) sunt acordate de All England Club jucătorilor şi jucătoarelor care nu au clasament suficient de bun pentru a se califica direct.

Osaka, 26 ani, câştigătoare a patru titluri de Grand Slam, revine pe iarba de la Wimbledon pentru prima după o pauză de cinci ani. Japoneza, 113 WTA, a arătat o formă bună la Roland Garros, unde a fost aproape s-o elimine pe poloneza Iga Swiatek.

Wozniacki, 33 ani, campioană la Australian Open 2018, fost lider mondial, ocupă în prezent locul 114 în ierarhia WTA.

Kerber, campioană la Wimbledon 2018, şi fostă nr. 1 WTA, este în prezent 224 mondial, după ce anul trecut în februarie a dat naştere unui copil.

Emma Răducanu, 21 ani, 165 WTA, campioană la US Open 2021, revine la un turneu de Grand Slam după operaţia de la gleznă suferită în 2023, care a scos-o din circuit.

Simona Halep, campioană la Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019, este nr. 1.130 în ierrahia WTA, şi se număra printre aspirantele la aceste invitaţii.

Pe lângă aceste jucătoare, au mai primit wild-card-uri britanicele Francesca Jones, Heather Watson şi Yuriko Miyazaki.