Simona Radiș a câștigat două medalii de aur într-o singură zi: „Rezultatele sunt peste așteptări”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 26 septembrie 2022, ora 09:22,
România nu mai câştigase aurul mondial la 8+1 din 2017, când competiția a avut loc la Sarasota (Florida)
România nu mai câştigase aurul mondial la 8+1 din 2017, când competiția a avut loc la Sarasota (Florida)

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit medaliile de aur la CM de canotaj de la Racice, în ultima probă desfăşurată la competiţia din Cehia.

Rezultatele sunt mult peste așteptări”, a recunoscut dubla campioană mondială Simona Radiș

Barca României, în componența Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria-Ștefania Petereanu, a dominat de la început până la sfârşit proba regină a canotajului, fiind cronometrată cu timpul de 6:01,14, la distanţă de Olanda (06:05,04) şi Canada (06:07,51).

România nu mai câştigase aurul în această probă la Mondiale din 2017, de la Sarasota (Florida). Performanța a venit la câteva minute după ce Simona Radiș a cucerit aurul la dublu vâsle, alături de Ancuţa Bodnar.

A fost greu, dar rezultatele sunt mult peste așteptări. Visam la aurul din dublu, faptul că a mai venit unul nu poate decât să mă facă și mai fericită și să-mi doresc mai mult.

A fost o cursă foarte bună, deși noi abia înaintea cursei am reușit să ieșim împreună, nu era preconizat ca eu să trag în barca de opt, dar în urma a ceea ce s-a întâmplat am intrat pe numărul ștrocului.

Faptul că am reușit să ne mobilizăm și să ne legăm foarte bine ca echipă s-a văzut și ne bucurăm că am câștigat detașat față de celelalte echipe”, a declarat Simona Radiș pentru gsp.ro.

Este un sentiment unic și, cum spuneam, mi-am împlinit un vis: să câștig de ziua mea. Cred că nu multor sportivi li se întâmplă să fie ziua lor în finala Campionatelor Mondiale.

Mie mi-a fost mai greu pe ultima parte, din punct de vedere fizic, dar a fost o cursă trasă până la epuizare”, a recunoscut Bodnar, care în ziua finalei a împlinit 24 de ani.

România a obţinut patru medalii la CM din Cehia, toate de aur, prin Ionela Cozmiuc la simplu vâsle feminin categorie uşoară, prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, iar duminică la dublu vâsle feminin (Bodnar şi Radiş) şi 8+1 feminin.

simona radiscanotajAncuța Bodnar