Simona vs. Serena, episodul 10. Halep: „Eu sunt numărul 1 mondial, dar ea este cea mai bună jucătoare din lume”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat sâmbătă, 19 ianuarie 2019, ora 16:28,
halep-serena
halep-serena

Meciul dintre Simona Halep (locul 1 WTA) și Serena Williams (locul 16 WTA), din optimile de finală ale Openului Australiei, este așteptat cu mare entuziasm. Americanca este favorita specialiștilor la câștigarea trofeului și s-a impus în opt dintre cele nouă confruntări cu românca.

Ajunsă la 37 de ani, Serena nu le-a dat nicio șansă adversarelor din primele trei runde: 6-0, 6-2 cu Tatiana Maria, 6-2, 6-2 cu Eugenie Bouchard și 6-2, 6-1 cu Daiana Yastremska.

Williams vizează trofeul cu numărul 8 la Melbourne, dar a jucat puține meciuri în circuit în ultimii doi ani.

Am învins-o pe Serena doar o dată în viața mea, așa că nu pot spune prea multe despre acest meci. Va fi o mare provocare pentru mine. Este mereu incredibil să joc împotriva Serenei, pentru că de fiecare dată învăț ceva în urma meciului.

Trebuie să fiu inteligentă, agresivă, trebuie să o mişc şi să dau totul. Nu o să mă gândesc foarte mult la asta, pentru că nu e nimic de gândit în mod special, doar să merg acolo să joc natural şi cu încredere. Nu voi pune presiune pe mine. Este o bună ocazie de a juca cel mai bun tenis şi de a mă simţi bine pe teren.

În opinia mea, să fii numărul 1 mondial şi să fii cea mai bună jucătoare din lume este un pic diferit. În acest moment, eu sunt numărul 1 mondial şi o iau ca atare. Știu că sunt în această poziţie de multe luni, multe săptămâni. Dar, cu siguranţă, ea este cea mai bună jucătoare din lume, deoarece a câştigat atât de multe turnee de Mare Șlem. A fost mult timp pe locul 1 şi nu pot compara rezultatele mele cu ale ei.

Serena era un adversar care mă intimida când eram mai tânără, dar acum nu mă mai simt intimidată de ea. Am un respect uriaș pentru ea, pentru că este o mare campioana, dar e doar o adversară din turul următor pentru mine„, a spus Halep, în cadrul unei conferințe de presă.

Meciul Simona Halep – Serena Williams se va juca luni dimineață. Ora de începere urmează să fie stabilită de către organizatori. 

openul australieiserena williamssimona halepmelbourneaustraliaoptimiwilliamsHalep