Situația sportului românesc, pe agenda Guvernului! Mesajul transmis de premierul Ludovic Orban

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 26 mai 2020, ora 19:53,
orban

Premierul Ludovic Orban a organizat o întâlnire la Palatul Victoria, la care au participat ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, şi secretarul general al COSR, George Boroi. Subiectul central a fost situația sportului românesc în pandemie de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul Guvernului pentru sportul românesc.

Recent, ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a spus că ia în calcul aplicarea unor scheme de ajutor de stat pentru cluburile sportive din România, pentru acoperirea daunelor cauzate de pandemia de coronavirus.

În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre situația sportului românesc în contextul actual al pandemiei, problemele curente și pentru care se caută soluții, modalitatea prin care poate fi sprijinită mai bine activitatea sportivă. De asemenea, s-a făcut o trecere în revistă a stadiului reluării pregătirii centralizate a loturilor olimpice intrate în cantonament închis din 15 mai la Snagov și Izvorani„, a anunțat MTS.

Fotbalul este cel mai afectat de suspendarea competițiilor, la mijlocul lunii martie. FRF și LPF plănuiesc reluarea Ligii 1 în weekend-ul 13-14 iunie.

Guvernul ia în calcul posibilitatea garantării de către stat a unor împrumuturi făcute de cluburile sportive. Pierderile pentru fotbalul românesc în ultimele luni sunt de ordinul sutelor de mii de euro.

mtsludovic orbanionut stroesportministrul sportuluiguvernfotbalcoronaviruspremier
italia euro

EURO 2020 | VIDEO | Italia, debut cu dreptul! ”Squadra Azzurra” a sufocat-o pe Turcia

ceremonie euro 2020

EURO 2020 | VIDEO | Lumină și culoare la ceremonia de deschidere! Andrea Bocelli, prestație divină