Situație penibilă în Liga 2: echipa de pe locul 6 poate promova direct! FRF oferă explicații confuze

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 10 august 2022, ora 20:55,
CSA Steaua
CSA Steaua

Federația Română de Fotbal a confirmat că cinci echipe din Liga 2, Steaua, CSM Slatina, Dumbrăvița, Minaur Baia Mare și Şelimbăr, nu au dreptul să promoveze la finalul sezonului.

Steaua, CSM Slatina, Dumbrăvița, Minaur Baia Mare și Şelimbăr sunt cluburi de drept public

Noul sezon de Liga 2 și-a consumat abia prima etapă, dar problemele au și apărut. Federația Română de Fotbal a confirmat că cinci echipe nu au dreptul să promoveze la finalul sezonului.

Este vorba despre Steaua, CSM Slatina, Dumbrăvița, Minaur Baia Mare și Şelimbăr. Toate acestea au statut de echipe de drept public.

Vă informăm că următoarele participante în Liga 2, sezonul 2022-2023, sunt cluburi de drept public: Clubul Sportiv al Armatei, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Minaur Baia Mare, CSC 1599 Şelimbăr”, a transmis Biroul de Presă al FRF pentru liga2.ro.

La fel ca în sezonul precedent, nu există nicio prevedere legală care să interzică unui club de drept public participarea în play-off-ul Ligii 2 sau câștigarea competiției”, a mai informa federația.

Ca și în sezonul trecut, Liga 2 se va disputa în două faze

Ca urmare, vor fi între trei și cinci meciuri în fiecare etapă care vor avea un statut de semi-amical. Pe de o parte, echipele nu au dreptul să promoveze. Pe de alta, influențează în mod direct parcursul celorlalte ghrupări din Liga 2

În sezonul trecut, CSA Steaua s-a clasat pe locul 4, care ducea la baraj de promovare, însă FRF nu i-a permis prezența în barajul pentru promovaea în Liga 1, locul fiind luat de următoarea clasată, Concordia Chiajna.

Liga 2 se va disputa în două faze. În prima parte a campionatului, cele 20 de echipe vor juca pe sistemul „fiecare cu fiecare”, o singură dată. Rezultă, așadar, 19 etape.

A doua fază a competiţiei constă într-un play-off şi un play-out. La play-off vor participa primele şase clasate, iar la play-out celelalte 14 echipe rămase, împărţite în două grupe, A şi B, cu câte şapte echipe fiecare.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla dacă la finalul celor 19 etape, cinci din primele șase locuri vor fi ocupate de Steaua, Dumbrăvița, Minaur Baia Mare, Slatina și Şelimbăr. A șasea echipă va promova direct în Liga 1, dar rămâne de văzut care este a doua și care sunt formațiile care vor juca barajul pentru promovare.

Situația va fi la fel de încurcată și dacă la finalul primei părți a campionatului trei echipe care nu au drept de promovare se vor clasa între primele șase.

selimbarcsa steauacsm slatinaCSC Dumbrăvițaminaur baia mare