Șoc în ciclismul mondial! Un cvadruplu campion mondial a fost arestat și marți își va afla sentința

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 25 septembrie 2022, ora 14:00,
Mathieu van der Poel, campion mondial la cyclo-cross în 2015, 2019, 2020 și 2021, trebuie să se prezinte marți la Tribunalul Local Sutherland, pentru a-și afla sentința
Mathieu van der Poel, campion mondial la cyclo-cross în 2015, 2019, 2020 și 2021, trebuie să se prezinte marți la Tribunalul Local Sutherland, pentru a-și afla sentința

Olandezul Mathieu van der Poel, de patru ori campion mondial la cyclo-cross, a fost arestat din cauza unui incident la hotelul în care locuia.

Mathieu van der Poel a avut o altercație cu doi adolescenți

Rutierul se află în această perioadă în Australia, unde are loc Campionatul Mondial pe șosea. Mathieu van der Poel a fost arestat sâmbătă seara, din cauza unei altercații, a fost eliberat după câteva ore și, ulterior, a abandonat în cursa pe șosea.

Olandezul se odihnea în camera lui de hotel, dar s-a enervat în momentul în care doi copii au bătut, în continuu, la ușă. Într-un final, el a ieșit și i-a împins pe cei doi adolescenți, în vârstă de 13, respectiv, 14 ani.

Unul dintre ei a căzut la pământ, iar celălalt s-a julit la cot, după ce a fost lovit de perete. „Este adevărat. A fost o mică dispută. Am avut parte de vecini zgomotoși. Le-am cerut respectuos să înceteze, dar au chemat poliția, iar aici oficialitățile sunt destul de stricte”, a confirmat ciclistul înainte să ia startul în cursă, negând că i-ar fi împins pe cei doi tineri.

„Am revenit în camera de hotel la ora 4:00. Este un dezastru, dar nu mai pot schimba nimic. Încerc să profit la maximum. Voi concura, deși am dormit foarte puțin. Sper să mă ajute adrenalina”, a completat el. Mathieu van der Poel nu a terminat cursa, abandonând după aproximativ 30 de kilometri.

Van der Poel a fost eliberat pe cauțiune condiționată

Site-ul cyclingtips.com informează că pașaportul lui Van der Poel a fost confiscat, iar sportivul trebuie să se prezinte la Tribunalul Sutherland pe 27 septembrie.

În jurul orei 22:40 (n.r. – a zilei de sâmbătă, pe fusul orar al Australiei), un bărbat dintr-un un hotel aflat pe The Grand Parade, Brighton-le-Sands, ar fi fost implicat într-o altercație verbală cu doi adolescenți.

Se pare că bărbatul i-a împins pe ambii adolescenți, unul căzând la pământ, iar celălalt fiind împins într-un perete, provocându-i o zgârietură minoră la cot.

Conducerea hotelului a fost anunțată în legătură cu acest incident, care a sunat apoi la poliție. Ofițerii de la Comandamentul Zona Poliției St George au fost prezenți și au arestat un tânăr de 27 de ani.

A fost dus la secția de poliție din Kogarah și pe numele lui există două capete de acuzare de agresiune domestică. I s-a acordat cauțiune condiționată pentru a se prezenta la Tribunalul Local Sutherland marți, 27 septembrie 2022”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției.

Cursa a fost câștigată de belgianul Remco Evenepoel, care a parcurs cei 266,9 km în 6h16:08, fiind urmat de francezul Christophe Laporte şi australianul Michael Matthews (ambii la 2:21).

mathieu van der poel