VIDEO | Un olandez câștigă prima etapă din Il Giro! Unde a avut loc runda de debut a competiției

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 06 mai 2022, ora 22:31,
Sprintul final în prima etapă din Il Giro în care Mathieu Van Der Poel a ieșit câștigător, Photo Marco Alpozzi/LaPresse Profimedia
Sprintul final în prima etapă din Il Giro în care Mathieu Van Der Poel a ieșit câștigător, Photo Marco Alpozzi/LaPresse Profimedia

Mathieu Van Der Poel este primul lider din Il Giro, rutier batav reușind să câștige disputa cu Biniam Girmay și Pello Bilbao de pe ultimii zeci de metri ai cursei. 

Olandezul reușește odată cu acest succes să bifeze o performanță care nu este la îndemâna oricărui ciclist. A fost lider atât în Turul Franței cât și în cel al Italiei, doar alți 10 sportivi putându-se lăuda cu un astfel de palmares. El era văzut drept favorit de către iubitorii acestui sport în runda care a avut loc în Ungaria. Competiția a avut startul la Budapesta, iar sosirea a fost programată la Visegrad, după 195 de kilometri de parcurs pe șosea. În centrul atenției s-au aflat Mattia Bais și Filippo Tagliani, de la echipa Drone Hopper – Androni Giocattoli.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Rafael Nadal a fost învins la Madrid! Cine a „refuzat” semifinala de vis cu Novak Djokovic

Ei au plecat în evadare, dar nu au rezistat și au fost înghițiți de pluton cu 14 kilometri înainte de finish. Astfel, Mathieu van der Pool a devenit al 17-lea olandez care triumfă într-o etapă din Il Giro. A doua rundă va programa primul contratimp al competiției. Va fi unul de doar 9 kilometri, la Budapesta. Și runda a treia este programată tot pe teritoriul țării vecine, urmând ca trecerea în Italia să se facă în cursul zilei de luni. Il Giro este programat să se încheie pe 29 mai, la Verona.

mathieu van der poelvictorie de etapail giro