Șumudică vrea să obțină calificarea încă din Gibraltar: „Valoarea trebuie să-și spună cuvântul!”

Articol de Alexandru Dan - Publicat luni, 19 iulie 2021, ora 20:53,
MARIUS ȘUMUDICĂ
MARIUS ȘUMUDICĂ

Campioana României din ultimele patru sezoane va juca mâine seară, de la 19:o0, pe terenul celor de la Lincoln Red Imps, în turul doi preliminar din UEFA Champions League!

CFR Cluj a suferit cumplit pe terenul celor de la Borac Banja Luka, în primul tur preliminat, astfel că a avut nevoie de 120 de minute pentru a obține accederea în următoarea fază a competiției. În turul doi preliminar al UEFA Champions League, elevii lui Marius Șumudică vor da peste câștigătoarea titlului din ultimul sezon din Gibraltar, Lincoln Red Imps FC. Cele două manșe vor avea loc marți, 20 iulie, ora 19:00, în deplasare, respectiv miercuri, 28 iulie, ora 20:30, în Gruia.

Cu doar o zi înaintea confruntării, tehnicianul „feroviarilor” a prefațat duelul și a mărturisit că suprafața de joc va reprezenta un impediment pentru echipa sa. Cu toate acestea, Șumudică își dorește ca jucătorii CFR-ului să își aconteze încă din meciul tur calificarea și speră ca valoarea individuală, dar și colectivă a echipei sale să își spună cuvântul.

„Va fi un joc dificil din cauza condițiilor de aici. Au un avantaj moral, ultimul joc de acasă l-au câștigat cu 5-0 în această competiție, dar suntem pregătiți. Indiferent de suprafața pe care jucăm, valoarea trebuie să-și spună cuvântul și aș prefera să rezolvăm calificarea din meciul tur, după care să ne concentrăm pe retur și pe ceea ce avem de făcut în campionat.

Citește și TRANSFERUL LUI ALIBEC, GARANȚIA SUCCESULUI PENTRU ȘUMUDICĂ: „E GREU SĂ STEA CINEVA ÎN CALEA CFR-ULUI!”

Au câțiva jucători, i-am urmărit foarte bine. Au câțiva jucători de calitate, care au jucat în liga a doua și a treia din Spania. Sunt jucători cu calitate, care îți pot pune probleme dacă nu iei jocul în serios. Sper să fim concentrați, încerc să le transmit jucătorilor motivația mea pentru a nu avea surprize.

Terenul sintetic oprește viteza de joc, trebuie să fim foarte atenți. Mingea nu sare foarte mult, se oprește. Sunt alte condiții față de un teren normal de iarbă. E clar că ei au avantajul acestui teren, având în vedere că aici își joacă toate meciurile din campionat, dar fotbalul e fotbal. Și dacă joc pe nisip, tartan sau ciment, din punct de vedere al valorii nu cred că se pune problema și va trebui să plecăm cu un rezultat pozitiv, care să ne dea liniște la meciul retur”, a spus Șumudică, înaintea duelului de mâine seară.

Citește și DUPĂ ALIBEC, URMEAZĂ BUDESCU? GIGI BECALI ANUNȚĂ: „ȘUMUDICĂ ÎL VREA”

realitatealiga campionilormarius șumudicădeclaratiicfr cluj