Super transfer realizat de Petrolul Ploiești! „Lupii” și-au adus portar cu experiență în prima ligă a Austriei!

Articol de Mihai Dragomir - Publicat joi, 15 septembrie 2022, ora 18:13,
Andreas Leitner, noul portar al Petrolului Ploiești/ Foto: Facebook Petrolul Ploiești
Andreas Leitner, noul portar al Petrolului Ploiești/ Foto: Facebook Petrolul Ploiești

Petrolul Ploiești, nou-promovata cu un parcurs neașteptat de bun, a adus un nou jucător. „Lupii” au semnat cu Andreas Leitner, portar de origine austriacă în vârstă de 28 de ani.

Cele două părți s-au înțeles asupra unui contract valabil până în vara anului 2024.

Andreas Leitner, noul jucător al celor de la Petrolul Ploiești!

„Portarul austriac Andreas Leitner (28 ani, 1.84 m) este ultimul sosit în tabăra „lupilor”, acesta semând, astăzi, un acord cu FC Petrolul Ploiești, ce se va întinde până la finalul sezonului 2023-2024.
Jucător cu mare experiență, având 213 de prezențe în Bundesliga, primul eșalon din Austria, Leitner a evoluat în ultimele șase sezoane pentru FC Admira Wacker, ratând doar nouă partide dintre toate cele disputate de către fosta sa echipă, începând din 24 septembrie 2016, în toate competițiile! A fost, de altfel, și căpitan al Admirei, din 2019 încoace, dar, în vară, a decis să se despartă de gruparea de care și-a legat aproape întreaga carieră, după retrogradarea acesteia în eșalonul secund.”, a transmis clubul Petrolul Ploiești, pe Facebook.

„Am văzut și ce atmosferă superbă este aici!”

„Am decis că este momentul să fac o schimbare în cariera mea, pentru că, din păcate, Admira a retrogradat și nu îmi doream să joc în eșalonul secund. Am vrut să încerc o altă experiență, să evoluez într-un campionat din afara Austriei, am primit oferta Petrolului și i-am dat curs. Știu că nivelul campionatului din România este unul ridicat, am văzut și ce atmosferă superbă este aici, la Ploiești, și îmi doresc să avem rezultate cât mai bune împreună”, a spus Leitner, la semnarea contractului.

petrolul ploiestiliga 1Andreas Leitner