Suporterii revin pe stadioane în condiții speciale! Anunțul lui Eduard Novak

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021, ora 18:07,

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat noi reglementări cu privire la accesul suporterilor pe stadionele sau sălile din România la competițiile sportive.

Conform unui comunicat de presă dat de MTS, activitățile sportive se pot desfășura cu spectatori în tribune în limita a 30% din capacitatea arenelor atât în exterios, cât și în exterior. Schimbarea majoră constă în faptul că se permite doar în intervalul orar 05:00-21:00.

”Sportul românesc se bucură de măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, ca urmare a hotărârii de guvern adoptate în şedinţa de Guvern de astăzi, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la H.G. nr. 1183/08.11.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

CITEȘTE ȘI –>> RĂZBOIUL GALERIILOR STELEI ȘI RAPIDULUI, DUS LA UN ALT NIVEL: „AU VENIT ȘI NUȚU CU SILE CĂMĂTARU. ERAU 50 DE MAȘINI”

Astfel, potrivit noilor reguli, competiţiile sportive se vor putea desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a spaţiului, atât în spaţii închise, cât şi deschise”, se arată în comunicatul MTS, conform Agerpres.

Eduard Novak, ministrul Sportului, a confirmat faptul că hotărârea a fost luată în prima ședință a noului guvern.

”Este o primă măsură în favoarea sportului, pe care noul guvern o adoptă din prima zi, după cea de reorganizare a MTS ca Ministerul Sportului. Desigur, este nevoie de multă responsabilitate şi pe mai departe. Este nevoie de respectarea măsurilor în vigoare şi de continuarea campaniei de vaccinare, pentru că doar aşa putem limita efectele negative ale acestei pandemii şi reveni spre normalitate”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | REACȚIA UNEI LEGENDE A RAPIDULUI, DUPĂ VESTEA CĂ STADIOANELE S-AR PUTEA REDESCHIDE: „CU SUPORTERII ÎN SPATE, DAI TOTUL PE TEREN”

stadionCovid-19mtssuporterirealitateaspectatoriEduard Novak