Surpriză la CM de polo: Franţa s-a calificat în semifinale, după ce a eliminat deţinătoarea trofeului

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 13 februarie 2024, ora 23:21,
Ungaria – Franța 10-11
Ungaria – Franța 10-11

Ungaria, deținătoarea trofeului, a fost eliminată în sferturile CM de la Doha, de Franţa, care se alătură în „careul de ași” Spaniei, Italiei şi Croaţiei.

Franţa s-a calificat în premieră în semifinalele CM, după victoria în fața Ungariei

Ungaria a început meciul în forță și la jumătatea meciului avea un avans liniștitor, de 7-3 (pe reprize, 4-2, 3-1).

Ce s-a întâmplat în continuare este de povestit nepoților. Franța a început cursa de urmărire, a micșorat pasivul la doupă gokuri în al treilea sfert, iar pe ultimul l-a câștigat cu 5-2.

Inclusiv francezii au fost surprinși de felul în care au evoluat lucrurile. „Este complicat de descris, pentru că spunem de peste un an că asta vom face.

Nu pot spune că este un rezultat logic, dar aici am vrut să ajungem. Pe de altă parte, este greu de nedescris, pentru că este prima dată când ne calificăm în semifinale”, a declarat eroul echipei Franței, Thomas Vernoux, autor a cinci goluri, potrivit RMC Sport.

În celelalte meciuri din sferturi s-au consemnat rezultatele: Spania – Muntenegru 15-12, Italia – Grecia 11-10 și Croaţia – Serbia 15-13. Semifinale au loc după următorul program: Spania – Italia şi Croaţia – Franţa.

CM de la Doha a oferit şi ultimele patru locuri la Jocurile Olimpice de la Paris, la care erau calificate deja Franţa, Ungaria, Grecia, Japonia, SUA, Africa de Sud, Spania şi Australia. Lor li se alătură Serbia, Croaţia, Muntenegru şi Italia.

Campionatul Mondial 2024ungariafranta