Surpriză uriașă la Cupa Mondială de Baschet. Campioana mondială en titre a fost eliminată

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 04 septembrie 2023, ora 15:41,
Semifinalele se dispută după sistemul cel mai bun din 5 jocuri
Semifinalele se dispută după sistemul cel mai bun din 5 jocuri

Spania, campioana mondială en titre, a fost eliminată, duminică, din grupe la Cupa Mondială de baschet masculin, fiind întrecută de Canada cu 88-85, care s-a calificat în sferturile de finală, alăturându-se astfel vecinei sale, Statele Unite, învinsă pentru prima oară la această competiţie, cu 110-104 de Lituania, informează AFP.

Spania a încheiat pe locul trei în Grupa L, după Canada şi Letonia, ultima calificată şi ea în sferturi după victoria cu Brazilia, cu 104-84, la prima sa participare la un Mondial.

Spania, care este şi campioana europeană en titre, a participat fără încetare la o fază finală de Cupă Mondială începând din 1998.

La rândul ei, Canada, aflată la prima sa participare la un turneu final de Cupă Mondială după 1982, va juca în sferturi cu Slovenia, miercuri la Manila. Canadienii au obţinut, totodată, biletul pentru JO din 2024, unde vor reveni după 24 de ani de absenţă.

La rândul ei, echipa Statelor Unite, locul doi în Grupa J, va întâlni Italia, locul 1 din grupa I, marţi în sferturi. Italia s-a calificat în sferturile de finală după ce a întrecut selecţionata Porto Rico cu 73-57, duminică la Manila.

Un alt sfert de finală va opune marţi echipele Lituaniei, locul 1 în Grupa J, şi Serbiei, care a trecut de Republica Dominicană cu 112-79.

Letonia îşi continuă şi ea excelentul parcurs la primul său Mondial. După ce a eliminat în primul tur Franţa, vicecampioana olimpică en titre, şi a trecut şi de Spania, Letonia a eliminat Brazilia.

Letonia va întâlni miercuri Germania, care a terminat pe locul 1 în Grupa K, după ce s-a impus cu 100-71 în faţa Sloveniei.

letoniacanadacupa mondiala de baschetspania