Țara care ar putea găzdui Campionatul Mondial U20 în locul Indoneziei

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat vineri, 31 martie 2023, ora 09:56,
fotbal-inq-george-calin
fotbal-inq-george-calin

FIFA a primit candidatura Argentinei pentru găzduirea Cupei Mondiale Under-20, în locul Indoneziei, ţară căreia i-a fost retras dreptul de organizare după protestele împotriva participării echipei Israelului, a anunţat joi preşedintele forului fotbalistic mondial, Gianni Infantino, citat de agenţia EFE.

Candidatura Argentinei, care a fost depusă la sediul Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL) din Paraguay, va fi predată Biroului Consiliului FIFA, care trebuie să decidă „în maximum două-trei zile” dacă acordă organizarea acestui turneu ţării sud americane, din cauza „situaţiei de urgenţă” cu care se confruntă organismul sportiv, în condiţiile în care Mondialul trebuie să înceapă pe 20 mai, a explicat Infantino.

„Într-o situaţie de urgenţă trebuie să luăm măsuri urgente”, a spus preşedintele FIFA în cursul unei conferinţe de presă la sediul CONMEBOL din oraşul paraguayan Luque, unde vineri va avea loc cel de-al 76-lea Congres ordinar al organului de conducere al fotbalului sud-american.

Infantino a primit documentul oficial al candidaturii Argentinei din partea preşedintelui CONMEBOL, Alejandro Dominguez, care a asigurat că ţara actualei campioane mondiale „are totul pregătit pentru a găzdui această Cupă Mondială”.

Preşedintele FIFA a subliniat că şi „alte” ţări „şi-au exprimat interesul” pentru organizarea Cupei Mondiale Under-20, deşi nu a oferit mai multe detalii.

FIFA a retras Indoneziei dreptul de organizare a Cupe Mondiale Under-20 după ce tragerea la sorţi a grupelor competiţiei a fost amânată din cauza protestelor împotriva participării selecţionatei Israelului.

„O nouă ţară gazdă va fi desemnată cât mai curând posibil, datele competiţiei rămânând neschimbate pentru moment”, a indicat miercuri FIFA într-un comunicat, invocând posibile „sancţiuni” împotriva Federaţiei indoneziene de fotbal (PSSI).

CM Under-20, cu 24 de echipe, urma să fie cel mai important turneu de fotbal organizat vreodată de Indonezia, meciurile fiind prevăzute în mai multe oraşe între 20 mai şi 11 iunie. Israelul s-a calificat pentru prima oară la această competiţie.

CM U20fifaindoneziafotbalargentina