Țara unde s-a putut juca și după declararea pandemiei: „Lumea își continuă viața normal”. Mărturia unui internațional român

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 20 martie 2020, ora 23:45,
samara

Paul Anton evoluează la Samara și este unul dintre fotbaliștii norocoși pentru că în Rusia coronavirusul nu s-a dovedit până acum atât de agresiv.

Fotbalistul a jucat weeekendul trecut pentru echipa sa de club, deși campioantele mari ale Europei fuseseră deja oprite. Rușii au luat și ei aceeași decizie începând cu runda care ar fi trebuit să aibă loc în acest sfârșit de săptămână.

„În Rusia, totul este ok. Viaţa decurge normal. Singurele restricţii care au fost impuse, dar mai mult ca prevenţie, au fost cele de a închide total graniţele. Nu au fost foarte multe cazuri, doar izolate, ceea ce a împiedicat răspândirea virusului în Rusia. Locurile publice nu sunt închise, lumea îşi continuă viaţa normal, fără alte restricţii.

Chiar şi aşa, Federaţia Rusă a decis oprirea campionatului până pe 10 aprilie, tot pentru precauţie şi îl consider un lucru normal. Suntem foarte mulţi jucători străini în Rusia, care avem famiile în zonele afectate din Europa iar gândurile noastre, involuntar, fugeau către cei de acasă” se destănuie Paul Anton pentru Pro Sport.

Dacă pandemia nu ar fi schimbat cursul fotbalului, Paul Anton s-ar fi putut prezenta la echipa națională pentru barajul cu Islanda.

„Este o decizie normală a celor de la UEFA de a amâna. În momentele acestea, sănătătea noastră, a familiei, a celor din jur, este mai importantă şi mai presus decât un meci de fotbal. Speram ca în iunie, când sunt programate meciurile, totul să revină la normal, iar noi să fim într-o formă foarte bună şi să aducem o bucurie suporterilor români, să ne bucurăm, la anul, de Campionatul European care va fi organizat şi de ţara noastră” mai spune fostul dinamovist.

CITEȘTE ȘI –>> Gafă incredibilă a UEFA! A “reparat” o eroare făcută astăzi. Anunțul momentului în fotbal

euro 2020paul antonromaniacoronavirusbarajsamara