Treabă între italieni! Bergodi l-a comparat pe Donnarumma cu Pigliacelli: „A fost cel mai bun, nu?

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat marți, 13 iulie 2021, ora 13:30,
CSU Craiova, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook
CSU Craiova, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook

Italia a câștigat Euro 2020 după ce englezii au irosit cu nonșalanță trei lovituri de la 11 m, la penaltyurile de departajare.

După ce tabela arăta scorul de 1-1 la finalul celor 120 de minute regulamentare de joc, învingăroarea turneului s-a decis după executarea lovitului de la 11 metri.

La capătul primelor două serii de penalty-uri, Anglia conducea cu 2-1. Însă, elevii lui Southgate au ratat cu lejeritate următoarele trei execuții, prin Rashford, Sancho și Saka. Gianluigi Donnarumma a fost eroul ”Squadrei Azzurra”, cel care a și fost desemnat fotbalistul turneului.
Sursă foto: Profimedia
În urma triumfului, Cristiano Bergodi l-a comparat pe Donnarumma cu Mirko Pigliacelli, portarul Craiovei, care i-a fost și elev. Cei doi goalkeeperi italieni au fost ”îngerii păzitori” ai echipelor lor la loviturile de departajere în meciurile cu trofeul pe masă pe care l-au disputat în weekend. Dacă Donnarumma a devenit campion european alături de naționala lui Roberto Mancini, Pigliacelli a reușit să aducă pentru prima dată Supercupa României în Bănie.
De asemenea, Bergodi a fost surprins că naționala țării din care provine el a reușit să cucerească titlul european, pe care nu o vedea printre favorite.

„Sincer, nu credeam. Am și declarat că semifinala era un obiectiv, pentru că acolo era Spania și Anglia. Nici Anglia nu cred că se aștepta să ajungă în finală, în dauna Germaniei. Dar a câștigat echipa azzurra. (…)

Eu cred că, într-o așa finală, e corectă alegerea lui Donnarumma ca jucătorul turneului. Eu compar cu Supercupa României, CFR Cluj – Craiova, când Pigliacelli a fost cel mai bun, nu?

Mirko Pigliacelli, sursa foto: Universitatea Craiova/Facebook

E adevărat că a fost un singur meci acolo, iar la un Campionat European, e un turneu. Nu vreau să spun o prostie, dar trebuie să-i mulțumim lui Donnarumma, care a apărat două penalty-uri”, a declarat Cristiano Bergodi, pentru Digi Sport.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | BUCURIE IMENSĂ PE STRĂZILE ROMEI! CAMPIONII EUROPENI AU DEFILAT CU TROFEUL CUCERIT DUMINICĂ SEARĂ

pigliacellidonnarummaitaliacraiovarealitateabergodi