Trei românce pe tabloul principal la Roma! Traseu dificil pentru Gabriela Ruse în calificări

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 08 mai 2023, ora 11:58,
Gabriela Ruse
Gabriela Ruse

Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan sunt cele trei românce prezente pe tabloul principal al turneului de la Roma.

Ana Bogdan și Gabriela Ruse ar putea fi adversare în Turul 1 la Roma

Ar putea fi penultima verificare înaintea turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, programat în perioada 28 mai și 11 iunie. După competiția de la Roma, mai au loc două turnee de categrorie WTA 250, ambele între 21 și 27 mai.

Irina Begu (27) a fost exceptată de la primul tur la Roma, deoarece este a 31-a pe lista favoritelor. În turul secund va juca împotriva chinezoaicei Xiyu Wang (75 WTA) sau a italiencei Lucrezia Stefanini (105 WTA, wild card).

În tutul 3, românca ar putea să o întâlnească pe americanca Jessica Pegula (3 WTA, cs 3), în fața căreia a pierdut pe 6 aprilie în optimi la Charleston, cu 5-7, 6-4, 4-6.

Sorana Cîrstea (34 WTA) nu este cap de serie, așa că va juca în primul tur împotriva americancei Katie Volynets (102 WTA). va fi primul meci direct, iar dacă se im pune românca o va avea adversară în continuare pe letona Jelena Ostapenko (20 WTA, cs 20), care a câltigat ambele întâlniri directe.

În fine, Ana Bogdan (59 WTA) debutează la Roma în fața unei jucătoare venită din calificări. Aceasta ar putea fi chiar Gabriela Ruse (152), care trebuie să treacă de brazilianca Laura Pigossi (133 WTA) și ulterior, de Kamlla Rakhimova (Rusia, 90 WTA) sau americanca Elizabeth Mandlik (117).

gabriela ruseRomasorana cirsteaana bogdanirina begu