Trei românce s-au calificat în sferturi la CE de la Belgrad! Toate au obținut victorii categorice

Articol de Gabriel Ion - Publicat luni, 22 aprilie 2024, ora 21:59,
Lăcrămioara Perijoc
Lăcrămioara Perijoc

Pugilistele române Lăcrămioara Perijoc, Alina Creţu şi Loredana Andreea Marin s-au calificat în sferturile Campionatului European de la Belgrad.

Lăcrămioara Perijoc va lupta în sferturi cu o sportivă din Italia

La cat. 54 kg, Lăcrămioara Perijoc, calificată la JO 2024, a dispus la puncte (5-0) de turcoaica Hatice Akbaş, în optimi, iar pe 23 aprilie o va înfrunta pe Olena Savchuk (Italia).

Alina Alexandra Creţu s-a impus la puncte (4-1) în faţa grecoaicei Paraskevi Mavrommati, în optimile cat. 63 kg. Următoarea sa adversară, din sferturi, va fi bulgăroaica Aslahan Sezgin Mehmedova, în data de 23 aprilie.

În limitele cat. 66 kg, Loredana Andreea Marin a trecut în optimi de Marianei Soto Torres (Spania), la puncte (5-0), iar în sferturi o va înfrunta pe turcoaica Buşenaz Surmeneli, pe 23 aprilie.

România participă cu o delegaţie de 11 pugilişti, cinci la masculin şi şase la feminin, la ediţia 2024 a Campionatelor Europene de box pentru seniori de la Belgrad, în perioada 18-28 aprilie.

Mihaela Bădescu va debuta direct în sferturi

La masculin, Robert Eusebiu Jitaru este singurul rămas în cursă, urmând să urce în ring pe 24 aprilie, în sferturile de finală ale categoriei 63,5 kg, contra maghiarului Richard Kovacs.

Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg), Alexandru Buleu (cat. 75 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (cat. 86 kg) au fost eliminaţi. Boxerii români sunt însoţiţi de antrenorul principal Dumitru Dorobanţu şi de antrenorii secunzi Valentin Vrânceanu şi Traian Georgia.

La feminin, Mihaela Bădescu va debuta direct în sferturile cat. 50 kg, contra sportivei armene Anuş Grigorian, pe 23 aprilie. Claudia Nechita va intra şi ea direct în sferturile de finală ale cat. 57 kg, pe 23 aprilie, contra franţuzoaicei Sthelyne Grosy. Crinuţa Andra Nicoleta Sebe va evolua la cat. 70 kg, în sferturi, contra unei pugiliste din Armenia, Ani Hovsepian, în data de 23 aprilie. Sportivele din lotul naţional sunt pregătite de Adrian Lăcătuş – antrenor principal – şi Mihaela Lăcătuş – antrenor secund.