Tricolorii mici au căzut psihic înaintea meciului cu Spania! Reacția lui Mirel Rădoi

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 18 martie 2019, ora 17:34,
mirel-radoi-selectioner-romania

Naționala mică va juca, joi, un amical cu reprezentativa similară a Spaniei.

Antrenorul Mirel Rădoi a explicat motivul pentru care a ales un amical cu Spania, calificată și ea la Euro 2019, și a mărturisit că elevii săi sunt descumpăniți înaintea partidei, după ce au văzut cotele de piață ale ibericilor.

Ne-am dorit foarte tare ca în unul dintre aceste amicale să întâlnim un adversar puternic. Şi în plus, un adversar care să joace 4-3-3, pentru că opt dintre cele 12 echipe calificate la Campionatul European folosesc sistemul ăsta. Este un test important, pentru că mă uit ca nivelul nostru fizic şi psihic să fie unul foarte bun.

În ultimele zile au tot apărut informaţii despre valoarea lotului Spaniei şi, din punct de vedere mental, în momentul ăsta, probabil că suntem puţin căzuţi, pentru că jucătorii au văzut sumele respective.

Dar ca să fie şi ei cotaţi la fel şi să ajungă la nivelul lor trebuie să-i batem. E un test important pentru fiecare jucător care participă la acest stagiu, pentru că vrem să ne facem o idee despre ce urmează la Campionatul European şi în viitoarele preliminarii„, a spus Rădoi.

 

Naționala U21 a Spaniei valorează 278 de milioane de euro. Cel mai bine cotat jucător este Mikel Oyarzabal, de la Sociedad, 40 de milioane de euro.

Naționala lui Rădoi este cotată la aproape 30 de milioane de euro, iar aproape jumătate valoarează portarul de Genoa, Ionuț Radu (12 milioane de euro).

LOTUL PENTRU CANTONAMENTUL DIN SPANIA

Portari: Andrei Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (FC Hermannstandt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Mihai Butean (AFC Astra), Deian Sorescu (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester/Anglia), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Adrian Rus (Sepsi Sf. Gheorghe), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan  (Sepsi Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Dragoș Nedelcu (FCSB), Lorand Fulop (FC Botoșani), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Valentin Costache (CFR Cluj), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Florinel Coman (FCSB), Carlo Casap (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu), Stephan Drăghici (U Craiova 1948 CS).

Dennis Man a fost chemat la naționala mare, după ce Gicu Grozav s-a accidentat.

În cantonamentul din Spania, ce va avea loc în perioada 19-26 martie, tricolorii au programate și două jocuri de pregătire:

21 martie
Spania U21 – România U21
Granada, “Nuevo Estadio de Los Cármenes”
ora 18:45 (19:45 în România)

25 martie
România U21 – Danemarca U21
Marbella Football Center
ora 18:00 (19:00 în România)

Cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019, în Italia:

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

Programul grupei C:
18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell’Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Romania Spaniamirel rădoiu21romaniatineret
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”