U BT Cluj, a patra victorie în Grupa B din EuroCup! Echipa ardeleană este pe locul 2

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 01 noiembrie 2023, ora 23:34,
U-BT Cluj-Napoca
U-BT Cluj-Napoca

Echipa masculină de baschet U Banca Transilvania Cluj a obţinut a patra victorie din grupa B a BKT EuroCup.

U BT Cluj a învins Aris Salonic în deplasare și este pe locul 2 în Grupa B din EuroCup

Campioana României s-a impus în deplasare cu 61-59 (32-33), pe terenul cu formaţiei elene Aris Salonic. Principalii marcatori ai partidei au fost Gallinat 15 puncte, Katsivelis 11 puncte, pentru Aris, respectiv Stipanovic 13, Mejeris 12, pentru U BT Cluj.

Peste 4.000 de fani au asistat la meci, inclusiv 26 ai campioanei României, care au făcut deplasarea de la Cluj-Napoca.

În primele meciuri din Grupa B, U BT Cluj a obţinut rezultatele: 80-71 cu Turk Telekom, 70-67 cu Slask Wroclaw, 88-92 cu JL Bourg şi 89-74 cu Buducnost Podgorica. După cinci etape, U BT Cluj este pe locul 2, după liderul neînvins Gran Canaria.

În grupa A au fost repartizate echipele Hapoel Tel-Aviv, Joventut Badalona, Cedevita Olimpija Ljubljana, Paris Basketball, Umana Reyer Venezia, Wolves Vilnius, Beşiktaş Istanbul, Veolia Hamburg, Prometey Slobozhanske, London Lions.

Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare în dublă manşă, iar primele şase clasate în ambele grupe avansează în play-off. Primele două din fiecare grupă se califică direct în sferturi, iar echipele de pe locurile 3-6 vor juca încrucişat în optimi, eliminatoriu, pe terenul echipelor mai bine clasate în sezonul regulat.

Meciurile din sferturi se vor desfăşura în acelaşi sistem, iar semifinalele şi finala se joacă în sistemul „cel mai bun din trei partide”, cu avantajul terenului propriu pentru echipa mai bine clasată în sezonul regulat.

EuroCupU BT Cluj Cluj-Napoca