“U” Cluj-Napoca, la un pas să dea lovitura în Giulești! Marko Dugandzic a salvat Rapidul cu un gol din penalty

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 31 august 2022, ora 00:20,
Rapidul lui Adrian Mutu a urcat, din nou, pe primul loc al Superligii, având 18 puncte, dar echipa giuleșteană poate fi depășită de Farul, dacă învinge miercuri FCSB
Rapidul lui Adrian Mutu a urcat, din nou, pe primul loc al Superligii, având 18 puncte, dar echipa giuleșteană poate fi depășită de Farul, dacă învinge miercuri FCSB

Echipa Rapid a învins “U” Cluj-Napoca, în Giulești, cu 1-0 (1-0), în etapa a 8-a a Superligii.

Marko Dugandzic i-a scos pe rapidiști din necaz, cu golul marcat din penalty în minutul 80

Unicul gol a fost marcat de Marko Dugandzic, din penalty, în minutul 80. Atacantul croat se află la a doua reușită pentru Rapid, după ce a marcat și în Etapa a 2-a, tot pe teren propriu, cu FCSB.

În prima repriză, fiecare echipă și-a creat situații de a marca, dar niciuna nu a pus în real pericol poarta adversă.

După pauză, gazdele au pus și mai multă presiune, iar în minutul 76, după o fază prelungită de atac în urma unui corner, Săpunaru a deviat un șut al lui Onea, dar mingea a atins mâna lui Florentin Ispas, iar arbitrul de centru George Găman a dictat penalty. A executat Dugandzic, pe jos, lângă bară, deschizând scorul.

În al treilea minut al prelungirilor fiecare echipă putea marca. Mai întâi costache a pătruns pe dreapta, i-a pasat în centru lui Papeau, care a șutat slab, pe jos, iar portarul Gorcea a respins cu piciorul.

Faza s-a mutat în careul rapidiștilor. Mingea a ajuns la Boiciuc, acesta i-a pasat ideal lui Fernandes, care cu toată poarta în față a șutat peste transversală de la colțul careului mic.

În urma acestui rezultat, Rapid redevine, provizoriu, lider în Superligă, cu 18 puncte. De partea cealaltă, “U” Cluj-Napoca rămâne pe 14, cu 3 p, dar poate fi depășită de Chindia, echipa din Târgoviște având de jucat cu acasă cu Petrolul.

Marko Dugandzicsuperliga“U” Cluj-Napoca