UEFA a luat decizia! Când jucăm barajul cu Islanda și data la care au fost amânate finalele cupelor europene

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 01 aprilie 2020, ora 17:05,
romania

UPDATE 18:00 FRF a anunțat în mod oficial că meciurile din barajul pentru turneul final al Campionatului European, programate inițial în luna martie și mutate ulterior pentru luna iunie, au fost din nou amânate.

Datele exacte de disputare ale meciurilor decisive urmând să fie comunicate ulterior de forul de la Nyon.

România este calificată în play-off-ul Ligii Națiunilor și va întâlni Islanda, în deplasare, în semifinală. În cazul unui succes, ‘tricolorii’ vor juca pentru locul la EURO, tot pe teren străin, în fața Bulgariei sau Ungariei.


Forul european încearcă să ofere o perspectivă și mai clară cu privire la continuarea sezonului competițional 2019-2020. 

Astfel, pentru ca ligile de pe continent să se încheie cât mai repede, UEFA a decis să elibereze toate datele disponibile altor competiții din luna iunie. Între acestea și barajele pentru Euro 2021 care erau fixate pentru 4 și 9 iunie, în urma cărora s-ar fi stabilit ultimele 4 naționale la competiția amânată pentru vara anului viitor.

Acestea vor avea loc până la urmă în luna septembrie, în acest caz fiind foarte posibil ca ediția viitoare a UEFA Nations League să fie anulată.

Decizia a fost luată în uma unei noi videoconferințe pe care oficialii de la Nyon au purtat-o cu reprezentanții celor 55 de federații naționale de pe bătrânul continent.

CITEȘTE ȘI –>> Un rapidist își strigă disperarea: “Nici Rapidul meu nu m-a vrut”. Povestea sa incredibilă

Aceasta a avut loc la două săptămâni distanță de la momentul în care a forul a hotărât reprogramarea Euro pentru vara anului viitor. În ată ordine de idei, fazele finale ale UEFA Champions League și Europa League au fost trimise după 1 iulie, existând posibilitatea chiar ca acaestea să se încheie chiar în luna august. Acest lucru va depinde de data la care campionatele din fiecare țară a Europei se vor încheia.

barajliga campioniloruefaromaniaeuro 2021Europa League