ULTIMA ORĂ | Căpitanul naționalei Rusiei și-a anunțat retragerea

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 01 octombrie 2018, ora 14:27,
Akinfeev

Căpitanul echipei naţionale a Rusiei, portarul Igor Akinfeev, şi-a anunţat retragerea din cariera internațională, după 111 selecții la prima reprezentativă.

Akinfeev (32 de ani) a spus că, după 15 ani alături de echipa națională, este momentul să facă loc unor portari tineri și să se concentreze exclusiv pe activitatea la ȚSKA Moscova.

Fiecare poveste are un început şi un sfârşit. Povestea mea la echipa naţională a ajuns la un final logic. A fost o mare onoare pentru mine să fiu căpitanul Rusiei la Cupa Mondială de acasă. Sincer, nici măcar nu visam că se va întâmpla asta. Însa a fost probabil apogeul carierei mele.

Este adevărat, nu am câştigat medalii la Cupa Mondială, dar toţi băieţii au încercat tot ce au putut. Iar faptul că am ajuns în sferturile de finală a fost un succes. Mă retrag cu conștiința curată. O generație de fotbaliști tânără și promițătoare a apărut în Rusia. Trebuie să credem în tineri și să îi susținem„, a spus Igor Akinfeev, citat de AFP.

Igor Akinfeev a fost convocat la naţionala Rusiei în perioada 2004-2018. La Cupa Mondială din vară, portarul a fost integralist și a avut evoluții apreciate, în special în partida cu Spania, din optimi. Țara gazdă a fost eliminată în faza sferturilor de finală, la loviturile de departajare, de Croația.

portarechipa nationalatska moscovacupa mondialarusiaigor akinfeevcăpitanretragereakinfeev
profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C

florin-tanase

Florin Tănase și-a făcut iubita fericită! Unde a cerut-o în căsătorie căpitanul FCSB-ului