ULTIMA ORĂ | Cristina Neagu va semna un nou contract cu CSM București

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 28 martie 2019, ora 12:04,
cristina neagu csm bucuresti
cristina neagu csm bucuresti

Gabriela Szabo, directorul general de la CSM București, a anunțat că există un acord de principiu pentru prelungirea contractului Cristinei Neagu, desemnată cea mai bună handbalistă a lumii în 2018. 

Liderul echipei naționale primește în prezent 17.500 de euro lunar și ar fi cerut o majorare salarială. 

Recent, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu există fonduri pentru a-i oferi Cristinei Neagu salariul pe care îl cere la CSM București.

Mă bucur că-şi doreşte să joace pentru iubitorii handbalului din România. Ca om de sport, îmi doresc foarte tare ca sportivii care performează la cluburile din străinătate să vină în România. Să ştiţi că fac mari eforturi ca să aducem acasă jucătoarele, să le avem aici, să le pregătim pentru Tokyo 2020. Eu zic că este o strategie bună.

Avem acordul de principiu al Cristinei că va continua colaborarea cu CSM București. În zilele următoare vom veni cu detaliile de contract şi probabil şi o conferinţă de presă. Cristina îşi doreşte foarte tare să rămână acasă. Nu pot spune dacă a avut oferte din străinătate, asta poate spune zice ea… ține de impresarul ei.

E foarte important şi ca marketing. Ce înseamnă Messi pentru Barcelona sau Cristiano Ronaldo pentru Juventus, aşa e şi Cristina pentru noi. E votată pentru al cincilea an consecutiv cea mai bună jucătoare a lumii. Să ai un asemenea sportiv, extrem de valoros, e o mare bucurie pentru noi!„, a spus Gabriela Szabo pentru ProSport.

Cristina Neagu (30 de ani) a primit cea mai înaltă distincție din handbal în anii 2010, 2015, 2016 și 2018, din partea Federației Internaționale de Handbal (IHF).

La EURO 2018, interul stânga al ‘tricolorelor’ a devenit cea mai bună marcatoare din istoria Campionatului European. Ulterior, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a Europei în 2018.

cristina neagugabriela szabocsm bucurestiNeagucontract