ULTIMA ORĂ | Sorin Cârțu, noul președinte al Universității Craiova!

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 11 martie 2019, ora 15:14,
1-sorin-cartu
1-sorin-cartu

Veste-bombă în Bănie! Universitatea Craiova a anunțat că Sorin Cârțu va fi noul președinte al clubului, funcție ocupată până acum de către Marcel Popescu. Inițial, Cârțu a fost anunțat drept manager general al echipei oltene.

Prezentarea oficială a lui Sorin Cârțu, la care va participa și Marcel Popescu, va avea loc marți, ora 11:15, la stadionul „Ion Oblemenco”. 

Produs al școlii de fotbal craiovene, Cârțu a făcut junioratul la CSS Craiova. În 1973 câștigă campionatul de tineret al României, iar doi ani mai târziu este golgheter al diviziei „B” cu Electroputere. În perioada 1976-1987, tricoul alb-albastru arde pe el! Pe 22 august 1976, debutează cu gol la Universitatea în victoria cu 5-1 contra Progresului București. Trei cupe și două titluri de campion este palmaresul lui Sorin Cârțu ca jucător, căruia îi va adăuga în 1991 eventul din postură de antrenor.

În 283 de meciuri în Divizia A a marcat de 107 ori, în timp ce în partidele europene în cele 37 de apariții a marcat 11 goluri, fiind fotbalistul român cu cele mai multe goluri înscrise în cupele europene. În septembrie 2014 a fost cooptat în stafful Științei în funcția de director tehnic. În campionatul 2014-2015, împreună cu Emil Săndoi, a condus echipa pe locul 5, reușind o serie fantastică de 19 partide fără înfrângere, record în istoria de 68 de ani a Științei. Îi dorim mult succes lui „Sorinaccio” la revenirea în clubul oltean și să ne conducă spre marea performanță„, se arată într-un comunicat al Universității Craiova.

Marcel Popescu era președintele Universității Craiova din iunie 2016.

Aflat la prima experiență într-o funcție administrativă, Sorin Cârțu (63 de ani) a antrenat echipele Universitatea Craiova, România U21, Electroputere Craiova, Rapid București, FC Veria, Extensiv Craiova, Oțelul Galați, FC Argeș, Poli Timișoara, FC Național, Dacia Mioveni, Pandurii Târgu-Jiu, CFR Cluj, FCSB, FC Olt, FC Brașov și CSMS Iași.

craiovafunctiemarcel popesculiga 1sorin cartupresedintecartuuniversitatea craiova