Un fost internațional român le atrage atenția „tricolorilor”: „Șansa asta nu ți se oferă în fiecare zi”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 02 decembrie 2023, ora 23:46,
Naționala de fotbal a României
Naționala de fotbal a României

Naționala României a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și o echipă din play-off.

Șansa asta nu ți se oferă în fiecare zi”, este convins Ciprian Marica

A patra adversară a României va fi cunoscută pe 26 martie, când se joacă ultimele meciuri din play-off, dintre Israel, Islanda, Bosnia-Herțegovina și Ucraina.

Ciprian Marica, fost atacant al naționalei, crede că atacantul belgian Romelu Lukaku, împrumutat de Chelsea la AS Roma, va fi principalul pericol pentru defensiva „tricolorilor” la turneul final.

Nu înseamnă că plecăm acolo fără nicio șansă, știm foarte bine că meciurile de la Campionatul European fac ca jucătorii să scoată tot ce-i mai bun din ei. Din punctul ăsta de vedere, mă aștept ca jucătorii noștri să fie conștienți de șansa pe care o au.

Argumentul meu principal este acela că jucătorii se pot autodepăși la astfel de meciuri importante. Șansa asta nu ți se oferă în fiecare zi. Cu siguranță vor fi români în tribună, ceea ce contează foarte mult.

Lukaku a ajuns și el la o vârstă, pe ultima sută de metri. E un jucător care-și recapătă forma, încrederea, la Roma cu Mourinho. E greu să te bați cu el. Aici Drăgușin va avea o luptă fantastică. Și Burcă. Sperăm să fie într-o zi proastă”, a spus Ciprian Marica, potrivit sport.ro.

Naționala țării noastre va întâni Belgia pe 22 iunie, la Koln

România va debuta la Campionatul European pe 17 iunie, la Munchen, împotriva echipei venită din play-off. Urmează partida cu Belgia, programată pe 22 iunie, la Koln, și cea împotriva Slovaciei, pe 26 iunie, la Frankfurt.

În optimile de finală se califică primele două clasate în fiecare grupă plus patru dintre cele mai bune echipe de pe locul 3.

Meciul de deschidere al competiției este Germania – Scoția, programat la Munchen, pe Allianz Arena, pe 14 iunie, de la ora 22:00.

Finala se joacă pe Olympiastadion din Berlin, în ziua de 14 iulie, de la ora 22:00. La CE nu există meci pentru medalia de bronz.

ciprian marica