Un fost jucător al Petrolului, antrenor în Ligue 1!

Articol de Mihai Cristian - Publicat vineri, 04 decembrie 2020, ora 19:59,
Nice1

Un fost fotbalist la Petrolul Ploieşti a dat lovitura carierei şi a devenit antrenor în prima ligă din Franţa.

Adrian Ursea este noul antrenor principal de la gruparea franceză Nice, echipă care ocupă locul 11 în acest moment în Ligue 1.

Ursea va pregăti echipa, după ce Patrick Viera a fost demis în urma eşecului de pe teren propriu din Europa League cu Bayer Leverkusen, scor 2-3.

,,Conducerea clubului ‘rouge et noir’ a luat decizia de a-i încredinţa lui Adrian Ursea misiunea de a conduce echipa profesionistă începând de astăzi”, au spus cei de la Nice într-un comunicat.

Antrenorul de 53 de ani s-a născut la Ploieşti unde a şi jucat pentru echipa celor de la Petrolul. Acesta a jucat pe postul de mijlocaş la ,,lupi” în perioada 1984-1988, dar şi între 1990-1992.

Ca antrenor, Adrian Ursea le-a mai pregătit pe Lausanne U21, Vevey, Servette, Meyrin, Neuchatel Xamax. În cea mai mai mare parte a fost secund pe la echipele pe unde a antrenat. Acesta a mai fost şi scouter pentru Federaţia Elveţiană. Ursea are dublă cetăţenie, Elveţiană şi Română.

Antrenorul va debuta pe banca echipei Nice în meciul de duminică contra celor de la Reims.

Citeşte şi VIDEO | Corneliu Papură, rezervat înaintea meciului cu Gaz Metan: ,,Vom vedea ce obţinem”

 

realitaeafrantanicepetroluladrian ursealigue 1
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”