VIDEO | Tragedie în fotbal! Un fost mare adversar al Stelei a murit la doar 49 de ani

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 08 mai 2021, ora 12:28,
steaua psg

Lumea fotbalului a fost luată din nou prin surprindere de decesul prematur al unui fost cunoscut jucător.

De data aceasta, cel care a trecut în neființă este un personaj celebru oamenilor de fotbal și microbiștilor din România. În urmă cu mai bine de 20 ani a înfruntat Steaua într-o dublă din preliminariile UEFA Champions League despre care se discută și astăzi și a rămas în memoria colectivă a celor implicați.

Fostul jucător care a decedat este Christophe Revault, portarul care a fost între buturile celor de la PSG în dubla cu cântec din play-off-ul competiției stelelor din 1997. Acesta a fost găsit în cursul zilei de joi mort în propria locuință, iar cauza decesului este momentan necunoscută.

Revault a rămas cunoscut românilor pentru cele două meciuri în care a fost adversarul Stelei în play-off-ul UCL din 1997, cu PSG. Atunci, Steaua a câștigat pe teren cu scorul de 3-2, însă scorul final a fost întors, echipa din Ghencea obținând victoria cu 3-0, la masa verde. Decizia a venit în urma faptului că formația din Paris a folosit un jucător care nu avea drept de joc, pe Laurent Fournier.

Beneficiind de circumstanțele menționate, returul trebuia să fie doar o simplă formalitate pentru Steaua, însă formația pregătită la acea vreme de Mihai Stoichiță a pierdut fără drept de apel la Paris, scor 0-5. Despre acest retur s-a discutat intens pe seama unui posibil aranjament făcut de cei de la Steaua.

De-a lungul carierei, pe lângă PSG, Revault a mai evoluat pentru Le Havre, Rennes și Toulouse.

CITEȘTE ȘI –>> O nouă veste tristă! Un fost mare arbitru din Divizia A a trecut în neființă

portarsteauarevaultdecesrealitateaPSG
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”