Un fotbalist de la Farul este elogiat în The Guardian: „La nici 17 ani, este comparat cu Cristian Chivu”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 29 septembrie 2022, ora 09:11,
Andrei Borza
Andrei Borza

Prestigiosul cotidian britanic The Guardian a publicat un TOP al celor mai buni 60 de jucători tineri din lume.

Andrei Borza este comparat cu fostul căpitan al României, Cristian Chivu”, scrie The Guardian

Printre aceștia se află și Andrei Borza, legitimat la Farul Constanța, formație antrenată de Gheorghe Hagi. „Borza nu a împlinit nici măcar 17 ani, dar se descurcă în primul eșalon al României pentru echipa antrenată de Gheorghe Hagi.

Deseori este comparat cu fostul căpitan al României, Cristian Chivu, datorită abilității sale de a juca balonul de pe linia de fund.

Borza a început să joace ca atacant, înainte să se mute la mijloc și, în cele din urmă, să devină fundaș stânga după ce Hagi a vorbit cu jucător despre acest lucru”, se arată în rubrica specială din The Guardian pentru Andrei Borza.

Andrei Borza are 25 de meciuri pentru naționalele U15, U16, U17 și U19 ale României

Este descris de antrenorul naționalei U17, Daniel Mogoșanu, drept „perfect pentru rolul său de pe teren”. „Are toate calitățile necesare unui fundaș stânga.

Este un fundaș foarte bun și dezvoltă tot mai multe abilități. Are o eficacitate mare pe teren și viteză bună, iar controlul mingii este excelent.

De asemenea, este un foarte bun profesionist chiar și la această vârstă fragedă, face tot ce i se cere pe teren și în afara lui”, a mai spus Mogoșanu.

Fundașul stânga s-a născut pe 12 noiembrie 2005, la Năvodari. A fost pasul la Farul Constanța U19 de la Academia lui Hagi în 2021, jucând de 3 ori.

De asemenea, a jucat 25 de meciuri pentru naționalele U15, U16, U17 și U19 ale României, marcând de două ori pentru U17.

Andrei Borzacristian chivu