Un jucător suspendat 15 ani pentru dopaj spune ce urmează pentru Halep: „E cel mai fericit scenariu, dar sper că va avea parte de liniște”

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat joi, 21 septembrie 2023, ora 11:24,
simona halep
simona halep

Americanul Wayne Odesnik (37 de ani, fost #77 ATP), un jucător suspendat 15 ani pentru dopaj, retras definitiv în 2015, s-a pronunțat pe marginea pedepsei de patru ani primite de Simona Halep pentru consum de roxadustat.

„Cineva care a trecut prin acest proces este sută la sută neputincios, iar drepturile sale sunt foarte limitate. Să scurtez, ce se va întâmpla, cel mai probabil, este ca suspendarea Simonei Halep să fie redusă de la patru la doi ani.

Totuși, ca acest lucru să se întâmple, cel mai probabil Simonei îi va lua cel puțin șase luni pentru a face apel, așa că, atunci când i se va reduce sancțiunea (cu siguranță are banii necesari să facă apel), nu va mai fi jucat deja de aproape doi ani.

Așadar, cel mai fericit scenariu este că va reveni până la Jocurile Olimpice de anul viitor. Cel mai sumbru scenariu este că va juca în 2025.

În orice caz, eu cred că o vom revedea pe teren, dar procesul este unul extrem de scump și epuizant. Sper că va avea parte de liniște, dar cei de la ITF sunt cei mai răi”, a scris fostul jucător american.

wayne odesniksimona halep