Unde se va decide marele duel din semifinalele Roland Garros: „Totul depinde de Djokovic”

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 11 iunie 2021, ora 14:52,
nadal djokovic
nadal djokovic

Rafael Nadal și Novak Djokovic se vor afla din nou față în față pe zgura pariziană. Va fi a noua lor confruntare la turneul din capitala Franței, iar spaniolul conduce cu un scor zdrobitor, 7-1.

Cu doar 3 titluri pierdute din ultimele 16 ediții, Nadal este probabil omul care și-a pus amprena cel ami mult pe o competiție din circuitul ATP. Legătura sa cu turneul de la Roland Garros e aproape infailibilă. Djokovic a fost unul dintre cei care a rupt-o în 2015 cu un succes care l-a scos din cursa pentru trofeu pe iberic. Acum, întâlnirea dintre cei doi va avea loc în semifinale.

Totul depinde de Novak. La fel cum pe iarbă, hard sau pe teren acoperit depinde de Nadal. Cred că singura lui șansă este dacă joacă cum trebuie tactic – agresiv, lovind mingea devreme. Dacă face asta, va conta cum se adaptează Nadal, care va încerca să nu mai fie reactiv, ci să încerce el să dicteze. Când Nadal începe să dicteze ritmul, el se relaxează și joacă agresiv, astfel încât nu îi poți face față.

Nu te poți apăra în fața lui Nadal pe zgură. Cred că Novak a învățat din turneul de anul trecut. Șansele probabil că totuși sunt mai degrabă 60-40 în favoarea lui Nadal. Poate că după 10 minute din meci situația se va duce înspre 90-10 în funcție de tactica lui Novak și de găsirea unei execuții corecte înainte să fie prea mult lăsat în urmă”, a fost părerea lui Mats Wilander despre duelul celor doi titani ai tenisului masculin. 

Fostul antrenor al lui Djokovic, Boris Becker, așteaptă ca regele Nadal să cadă de pe soclul numit Roland Garros.

„Nu știu cine va câștiga turneul, însă pentru mine favoritul principal rămâne Nadal. Acest lucru nu s-a schimbat. La un moment dat, succesorii săi vor apărea. Nadal nu poate să aibă Parisul la picioare pentru totdeauna. Cred că și Djokovic poate câștiga un astfel de turneu, iar Tsitsipas și Zverev sunt aproape la același nivel. Cred că totul depinde de timp”, a punctat germanul. 

 

CITEȘTE ȘI –>> SFATUL PRIMIT DE BEGU ÎNAINTEA UNUI MECI CAPITAL: „ESTE FOARTE IMPORTANT SĂ FOLOSEȘTI PRESIUNEA ÎN AVANTAJUL TĂU”

 

boris beckerNadalrealitateadjokovicmats wilanderroland garros