SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

UTA s-a făcut de râs în Cupă! Laszlo Balint: „Nu-i veți mai vedea la echipă! Rușinos de slabi”

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat joi, 23 septembrie 2021, ora 18:32,

UTA a ieşit din Cupa României după ce a pierdut ruşinos în şaisprezecimi. Laszlo Balint anunţă măsuri drastice la echipă după înfrângerea suferită în faţa celor de la CSO Filiaşi (Liga 3). 

CSO Filiaşi s-a impus cu 1-0 la capătul unui meci în care oaspeţii au dezamăgit total. Antrenorul arădenilor a anunţat că jucătorii săi vor fi sancţionaţi şi, după discursul lui Balint, este de aşteptat ca anumiţi fotbalişti să fie chiar excluşi din lot. Pentru UTA urmează un duel de foc în campionat, cu liderul CFR Cluj.

La finalul meciului, suporterii arădeni l-au chemat pe Balint la gard şi i-au cerut explicaţii pentru eşecul ruşinos al echipei lor.

„Vreau să felicit echipa gazdă, au meritat calificarea spre rușinea noastră, pentru că e greu să găsesc alt cuvânt pentru prestația echipei. Eu sunt principalul responsabil pentru acest rezultat și pentru modul în care a arătat echipa. Cu siguranță, lucrurile nu vor rămâne așa, vor fi jucători pe care nu-i veți mai vedea la echipa noastră.

Au venit suporteri atâtea sute de kilometri să fie alături de noi, dar prestația majorității a fost jenantă. Am avut discuții cu jucătorii, le-am spus că meciurile de genul acesta sunt ciudate. Nu putem găsi nicio scuză. Azi am fost foarte slabi, rușinos de slabi. Antrenorul este principalul responsabil de rezultate și de modul în care arată echipa.
Probabil că ei au crezut că sunt învingători de la primul fluier al arbitrului. Pe mine mă doare foarte tare când echipa mea nu are dorință, nu arată motivație, spirit. Acesta este cel mai grav lucru. Putem pierde, dar maniera în care pierdem este cea mai importantă. Le-am spus fanilor că sunt responsabil în fața lor, în fața Aradului. E o rușine pentru Arad, dar 100% lucrurile nu vor rămâne așa. Responsabilitatea jucătorilor nu poate dispărea. Se vor lua măsuri începând din această seară.

Vine un meci infernal și noi ne-am pregătit în modul acesta. Sper să avem puterea să ne regrupăm și jucătorii să-și dea seama că e nevoie de o reacție de orgoliu. Eu nu am odihnit jucători. Am încercat să echilibrez minutele jucătorilor care joacă în această săptămână. La pauză, practic ar fi trebuit să schimb toată echipa. Avem două zile, un drum lung pe care îl vom face cu capetele plecate. Trebuie să găsim soluții în fața suporterilor noștri. Vreau să avem o evoluție bună în fața campioanei și să facem un meci bun.

Sunt niște măsuri pe care trebuie să le discut cu conducerea. Două dintre decizii pe care le-am luat sunt ferme. Nu pot să vi le spun, trebuie discutate și cu conducerea”, a spus Laszlo Balint.

UTA – CFR Cluj se va juca duminică, de la ora 21:00.

cupa romanieicfr clujantrenorfiliașisanctiuniliga 1laszlo balintuta