”Va juca FC U Craiova doar fără suporteri acasă?”. Răspunsul lui Adrian Mititelu

Articol de Mihai Popescu - Publicat joi, 02 februarie 2023, ora 23:41,
Adrian Mititelu este ferm convins că Marius Croitoru a distrus echipa și de aceea FC U Craiova 1948 este pe locul 14 în Superligă
Adrian Mititelu este ferm convins că Marius Croitoru a distrus echipa și de aceea FC U Craiova 1948 este pe locul 14 în Superligă

Adrian Mititelu, patronul lui FC U Craiova, a anunțat că la meciurile din perioada următoare de pe teren propriu, fanii nu vor avea acces pe stadion.

Decizia a fost luată după scandalul de la Sfântu Gheorghe.

Patronul de la FC U Craiova a fost întrebat dacă ia în calcul să joace toate partidele fără suporteri acasă.

„E adevărat. Asta e decizia noastră, nu a Jandarmeriei. Nu avem nicio obligaţia să jucăm cu 1.000 sau 20.000 de oameni. E dreptul nostru de a decide. Orice club poate decide, e persoană juridică, privată, care se finanţează şi nu are nicio obligaţie faţă de nimeni. Cum îmi spuneţi mie cu cine să joc şi cum să joc? E mai puţin important cu cine joc. Jucăm meciul, care e problema? Jandarmeria nici nu putea spune că nu e de acord.

Vreau să vă spun că modul de organizare al unui meci e la latitudinea unui club. Nimeni nu ne poate imputa. Având în vedere motivele mele obiective… Gestul fanilor la meciul cu Sepsi şi acolo e să zic aşa ultimul lor act de huliganism. Informaţiile avute la ce vor ei să facă nu ne-au lăsat nicio şansă la ce facem noi cu suporterii”, a declarat Adrian Mititelu la Orange Sport.

„Nu, nu, nu (n.r. – nu ia în calcul să joace toate meciurile cu porţile închise). La acest meci (n.r. – cu U Cluj) nu avem instrumente, de la meciul următor sper să putem. Nu am avut timp să prevenim acţiunile pe care le aveau ei în plan. Sunt mai multe chestiuni pe care nu le pot spune azi. Fotbalul e pentru fani, nu pentru nenorociţi.

Sumtem în România, în Craiova. Civilizaţia la noi mai are până ajunge. Fac educaţia unui popor? Ce sunt eu?”, a mai spus afaceristul care conduce U Craiova 1948.

În finalul intervenţiei sale, Adrian Mititelu s-a arătat iritat de o întrebare primită din studio şi a închis telefonul.

„(n.r. – Le-aţi dat bani celor din galerie?) Hai că nu am intrat în emisiune să faci cu mine anchetă”, a fost ultima replică a lui Adrian Mititelu.

fc u craiova 1948superligamititelu