Văduva lui Kobe Bryant a primit despăgubiri de aproximativ 29 de milioane de dolari în cazul referitor la fotografiile făcute la locul accidentului din 2020

Articol de Mihai Popescu - Publicat miercuri, 01 martie 2023, ora 15:24,
kobe-bryant
kobe-bryant

Comitatul Los Angeles îi va plăti văduvei lui Kobe Bryant, Vanessa Bryant, despăgubiri de aproximativ 29 de milioane de dolari, într-un proces cu privire la acuzaţii potrivit cărora poliţişti şi pompieri au distribuit fotografii făcute după tragicul accident de elicopter din 2020, conform Reuters.

“Ziua de astăzi marchează punctul culminant al luptei curajoase a doamnei Bryant pentru a-i trage la răspundere pe cei implicaţi în acească conduită grotescă. Ea a luptat pentru soţul ei, pentru fiica ei şi pentru toţi cei din comunitate care au avut parte de aceeaşi lipsă de respect pentru familiile lor”, a declarat Luis Li, avocatul Vanessei Bryant.

Li a spus că despăgubirile se ridică la 28,85 de milioane de dolari, sumă care include cele 15 milioane de dolari considerate despăgubiri de un tribunal federal în august 2022, când pompieri și polițiști au fost găsiți vinovați de încălcarea intimității și de provocarea de daune emoționale.

Văduva lui Kobe Bryant a dat în judecată comitatul Los Angeles, după ce salvatorii au distribuit fotografii cu starul NBA, fiica lor şi alte victime ale accidentului din 2020. Fotografiile nu au date publicității, însă cei nouă juraţi au decis în 2022 că faptul că s-au făcut fotografii cu victimele şi s-au trimis imaginile altor persoane reprezintă o încălcare gravă a intimităţii, care a afectat-o emoţional pe văduva regretatului baschetbalist.

Vanessa BryantKobe Bryantnba