SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Varianta Laszlo Boloni la naţională, respinsă: ,,Eu nu l-aş chema pentru gestul acela”

Articol de Mihai Cristian - Publicat miercuri, 13 octombrie 2021, ora 20:16,
Laszlo Boloni, sursa- Profimedia Images
Laszlo Boloni, sursa- Profimedia Images

Mirel Rădoi s-a decis să nu mai continue pe banca României, începând cu finalul campaniei de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Acesta a făcut anunţul după meciul cu Armenia de la Bucureşti, scor 1-0.

Antrenorul şi-a exprimat dorinţa de a pregăti o echipă de club, unde ar putea avea activitate zilnică, nu periodică ca la prima reprezentativă. Printre înlocuitorii săi la echipa naţională se numără antrenori ca Gică Hagi, Laszlo Boloni, Cosmin Olăroiu, Dan Petrecu sau Adrian Mutu.

Dinu Gheorghe, nume important în fotbalul românesc, a vorbit despre posibilitatea ca Laszlo Boloni să preia echipa naţională. Acesta spune că el nu l-ar chema pe Boloni la prima reprezentativă pentru că în trecut a părăsit naţionala fără motiv. Laszlo Boloni a plecat de la naţionala României în anul 2001, pentru a semna cu Sporting Lisabona.

,,Boloni a plecat de la echipa națională că a vrut el și a lăsat totul baltă, deci eu nu l-aș chema pentru gestul acela. Eu zic că atunci a părăsit naționala României fără niciun motiv. Sigur, era campania compromisă, dar avea contract. El a plecat la Sporting după bani. Nu știu ce îi poate oferi Federația lui Boloni. E un antrenor foarte scump. Nu cred că Federația în clipa de față își permite să aducă antrenor de un milion, 1,2 milioane de euro pe an. Nu cred.

El a fost până acum antrenor de echipă de club. Singura națională antrenată a fost cea a României, pentru 4-5 meciuri. Nimeni nu poate să spună că el va confirma la echipa națională. Sunt antrenori care nu pot fi selecționeri, care trebuie să stea cu jucătorii în fiecare zi, să îi dădăcească, să înțeleagă ce vrea fiecare jucător.”, a declarat Dinu Gheorghe, pentru ProSport.

Citeşte şi ÎNLOCUITORUL LUI MIREL RĂDOI A FOST GĂSIT: ,,TREBUIE SĂ PROFITĂM CĂ ÎL AVEM LIBER DE CONTRACT”

realitateadinu gheorgheLaszlo Boloniechipa nationala