Verdictul dat de autoritățile norvegiene cu privire la deplasarea în România! Nordicii au probleme de efectiv din cauza COVID-19

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 14 noiembrie 2020, ora 17:41,
norvegia

Norvegienii au probleme înaintea meciului cu România, deoarece lotul care urma să facă deplasarea la București a fost lovit de focarul cu coronavirus!

UPDATE 16:30 Hotărăre de ultimă oră, luată în cazul meciului România-Norvegia, care era în pericol să nu se mai dispute din cauza numărului de cazuri cu COVID-19, apărute în rândul nordicilor. Federația norvegiană de fotbal a decis că delegația se va putea deplasa la București, astfel că meciul va avea loc.

După ce ne-am întâlnit cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, NFF a trimis o scrisoare în care au fost interpretate regulamentările. Astfel, s-a decis ca delegaţia naţionalei să poată face deplasarea în România şi Austria, se anunţă într-un comunicat.

Veste proastă pentru reprezentativa Norvegiei înainte de meciul cu România, programat mâine seară, de la ora 21:45. Autoritățile de la Oslo au decis deocamdată să anuleze părăsirea tării de către delegația nordică, din cauza cazurilor de COVID-19 din rândul echipei.

Înaintea confruntării cu reprezentativa tricoloră, norvegienii mai au doar 18 jucători de câmp și un portar, valizi pentru deplasarea la București, iar în aceste momente se așteaptă o decizie a autorităților scandinave, în legătură cu deplasarea acestora în România.

Citește și Gigi Becali s-a specializat pe tratarea de COVID 19: “Nu, nu se bagă și peste doctori”

„Delegația Norvegiei trebuia să decoleze astăzi spre România, urmând să aterizeze în această după-amiază la București. Autoritățile naționale din țara nordică au decis însă să nu permită ieșirea jucătorilor și staff-ului din țară, în contextul situației influențate de pandemia COVID la lotul norvegian, a anunțat federația de la Oslo.

Zborul lor de astăzi a fost anulat, delegația rămâne în țară și așteaptă o nouă evaluare a situației din partea autorităților, fiind în contact permanent și cu UEFA.

În aceste condiții, conferința de presă și antrenamentul oficial ale Norvegiei, programate azi, la Arena Națională din București, se anulează!”, s-a arătat în comunciatul celor de la FRF.ro.

Președintele federației norvegiene, Terje Svendsen, a oferit și el câteva detalii despre situația naționalei Norvegiei și în continuare așteaptă noi ordine din partea autorităților, dar și din partea celor de la UEFA.

„Am cerut echipei să nu părăsească Norvegia până la alte ordine. Există interpretări diferite ale legislației în vigoare. Dacă nu facem deplasarea, încălcăm regulile UEFA.

Pierdem șansa de a câștiga grupa din Liga Națiunilor și a de ajunge într-o grupă valorică superioară care ne-ar avantaja la tragerea la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial.

De asemenea, vor fi și repercusiuni financiare, iar UEFA nu va vedea cu ochi buni faptul că devenim primii care nu se prezintă la un meci!”, a spus Terje Svendsen, președintele federației norvegiene.

Meciul România-Norvegia ar urma să aibă loc mâine seară, de la ora 21:45, pe Arena Națională.

Citește și Flavius Stoican, despre situația de la Dinamo: “Mi se pare ieșit din comun”

echipa nationalarealitateadeplasare norvegianorvegiaCovid-19
Bogdan Stancu

Bogdan Stancu, ademenit cu un salariu mai mare în Turcia decât la FCSB! Ultimele detalii

romania austria

Răzvan Lucescu, deranjat de absența României de la EURO 2020: „Am avut un sentiment de ciudă”