Veste bună din partea unui oficial al sportului românesc: „Sunt mai mulți ca David Popovici în sport”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 23 iunie 2022, ora 23:34,
Mihai Covaliu David Popovici
Mihai Covaliu David Popovici

David Popovici a rescris istoria natației mondiale, devenind primul înotător dublu campion mondial, 100 m și 200 m, la aceeași ediție. Mihai Covaliu, președdintele COSR, are vești bune.

Vă asigur că sunt mai mulți ca David Popovici în sport”, a spus Mihai Covaliu

David Popovici a devenit dublu campion la aceeași ediție a Campionatului Mondial, la 100 m și 200 m. înaintea lui, doar americanul Jim Montgomery reușise această performanță, la întrecerea din 1973, organizată la Sarejevo.

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a spus că sunt mai mulți sportivi cu un talent similar cu al lui David Popovici, de care se va auzi în viitor. „Eu vă asigur că sunt mai mulți ca David Popovici în sport.

E o generație de excepție. Noi îi cunoaștem, sunt tineri extraordinari de deștepți, frumoși, vorbesc bine, învață bine.

David este un tânăr pe care familia îl sprijină foarte mult. Părinții lui l-au crescut să ajungă așa cum este el acum. Sunt mai mult exemple, dar avem nevoie să-i scoatem în față, atâta tot”, a spus Mihai Covaliu, la Digi Sport.

David Popovici este pe un trend ascendent”, a mai precizat Mihai Covaliu

Oficialul român afirmă că medaliile de aur câștigate de David Popovici sunt explicabile pentru cei care l-au urmărit îndeaproape pe sportiv, care a progresat constant în ultimii trei ani.

Înțeleg perfect ce i se întâmplă, sper să înțeleagă și alți oameni. David Popovici este pe un trend ascendent, noi îl monitorizăm de când a început să câștige medalii pentru România, începând cu 2019.

Medaliile par surprinzătoare doar pentru cei care nu sunt la curent cu ce făcea David, cu evoluția lui, cu obiectivele pe care și le-a propus.

Pentru noi, cei care suntem lângă sportivi și care urmărim calificările, este o evoluție normală. David își face treabă, împreună cu echipa, cu familia.

E adevărat, își face treaba foarte bine. E susținut din toate părțile și apar astfel de rezultate”, a declarat Mihai Covaliu.

david popovicimihai covaliuinot