Veste bună pentru Simona Halep! Schimbarea importantă anunțată de WTA

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 24 iulie 2019, ora 13:44,
halep-2
halep-2

Asociația de Tenis Feminin (WTA) a anunțat că premiile totale pentru Turneul Campioanelor vor fi dublate, de la 7 la 14 milioane de dolari. Simona Halep (locul 4 WTA) a participat la patru dintre ultimele cinci ediții și a ajuns în finală în 2014.

Începând din acest an, locul de desfășurare pentru Turneul Campioanelor va fi altul – Shenzhen, China, în loc de Singapore. Perioada: 27 octombrie – 3 noiembrie.

Câştigătoarea Turneului Campioanelor va încasa cel mai mare premiu din istoria tenisului – 4,75 de milioane de dolari, mai mult decât campioana de la US Open, care reprezenta recordul până acum (3,85 de milioane de dolari). 

Condiția pentru a primi cecul în valoare de 4,75 milioane de dolari este ca jucătoarea care va cuceri trofeul să nu piardă niciun meci din faza grupelor.

Turneul Campioanelor reprezintă al cincilea cel mai prestigios eveniment al anului în circuitul WTA, după cele patru turnee de Mare Șlem. Participă cele mai bune opt jucătoare ale sezonului, în funcție de rezultatele obținute și implicit de clasamentul mondial.

Evoluția premiilor la Turneul Campioanelor

Simona Halep (27 de ani, locul 4 WTA) este aproape calificată la Turneul Campioanelor. După triumful de la Wimbledon, constănțeanca ocupă locul doi în clasamentul pe 2019, cu 4.427 de puncte, după australianca Ashleigh Barty, care are 4.885 de puncte. 

În 2018, Simona Halep s-a retras de la Turneul Campioanelor, din cauza unei accidentări la spate. Ucraineaca Elina Svitolina este deținătoarea trofeului.

premiiwtasingaporeHalepshenzhenturneul campioanelorsimona halepvaloare