Vești bune din cantonamentul naționalei, înaintea meciului cu Belgia: „Ne-am pregătit mental”

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 21 iunie 2024, ora 18:11,
Echipa României
Echipa României

Naţională de fotbal a Belgiei reprezintă o forţă a Europei, consideră jucătorul Florinel Coman, care a precizat că „tricolorii” s-au pregătit mental.

„Dacă nu eşti puternic mental, nu poţi face faţă”, recunoaște Florinel Coman

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

„Da, este un meci cu o echipa foarte bună, o forţă a Europei, cu jucători la cel mai înalt nivel. Dar cred eu că forţa grupului îşi poate spune din nou cuvântul. Ne-am pregătit mental, cu siguranţă că este nevoie de asta.

La acest nivel, dacă nu eşti puternic mental, nu poţi face faţă. Până acum ne-au ieşit şi execuţiile, avem jucători de execuţie care pot câştiga un meci”, a declarat Coman într-un interviu difuzat pe canalul de YouTube al Federaţiei Române de Fotbal.

El a recunoscut că în faţa unor jucători precum Kevin De Bruyne şi Romelu Lukaku există întotdeauna o presiune: „Presiunea se simte. Dacă nu ai presiune, nu eşti unde trebuie. La acest EURO este clar că este presiune, dar până la urmă este Campionatul European, toţi ştim ce tip de jucători sunt aici. Noi trebuie să ne autodepăşim”.

România va juca următoarele meciuri la EURO cu Belgia şi Slovacia

Florinel Coman consideră că nucleul de jucători format la Campionatul European de tineret din 2019 este foarte important pentru echipa naţională de astăzi.

„Contează nucleul format în 2019, pentru că majoritatea am făcut junioratul împreună, am ţinut legătura. Eu cred că acest criteriu contează foarte mult. Mereu vorbim când putem, păstrăm legătura, suntem foarte uniţi şi foarte deschişi.

Nicolae Stanciu este ceea ce avea nevoie România pentru a face performanţă. El a fost deja la un EURO, este un lider, clar, asta se vede. Dar nu este autoritar, glumeşte cu noi, îi place şi lui să fie tânăr, este ce trebuie”, a adăugat Coman.

Tricolorii au reuşit o victorie istorică, a doua a lor la Campionatul European, la 24 de ani de la precedenta (3-2 cu Anglia), deşi porneau cu şansa a doua în acest meci.

România va juca următoarele meciuri cu Belgia sâmbătă, la Koln, de la ora 22:00, şi cu Slovacia pe 26 iunie (Frankfurt).