SONDAJ: Cine ați dori să fie următorul selecționer al României?

Vești de ultim moment dinspre FC U Craiova! 4 jucători importanți au ieșit din calculele lui Mutu

Articol de Alexandru Dan - Publicat sâmbătă, 25 septembrie 2021, ora 15:23,
FC U CRAIOVA
FC U CRAIOVA

Fostul selecționer al reprezentativei de tineret a României are parte de un sezon agitat pe banca oltenilor, iar parcursul echipei de la revenirea în Liga 1 nu este cel așteptat!

Adrian Mutu nu are parte de startul de campionat pe care l-ar fi așteptat pe banca oltenilor, iar formația sa a ajuns la nu mai puțin de cinci meciuri consecutive fără victorie în Liga 1. Oltenii sunt pe locul 13 în ierarhie, cu doar 8 puncte acumulate în cele 9 jocuri disputate în actualul sezon.

Cu toate acestea, nici la nivel administrativ „leii” nu o duc prea bine, asta după ce au omis un detaliu extrem de important, odată cu conturarea lotului pentru primul eșalon. Concret, potrivit informațiilor GSP, FC U Craiova a scos patru jucători străini de pe lista LPF, asta deoarece depășise limită permisă de regulament.

Astfel, Armin Gremsl (portar), Mamadou Bagayako (fundaș), Pedro Machado (fundaș) și Hugo Vieira (atacant) nu mai fac parte din lista trimită inițial către Liga Profesionistă.

Citește și DRAGOŞ ALBU, LA ORA EXPLICAŢIILOR: ,,NU MI-A LUAT NIMENI BANDEROLA! CEI DIN GALERIE AU ÎNŢELES GESTUL MEU”

Lista A conține 25 de nume. Toate cluburile sunt obligate să o anunțe la LPF, însă există câteva criterii de eligibilitate care trebuie îndeplinite în alcătuirea ei. Pentru sezonul 2021-2022, acestea sunt:

  • un număr de minimum 8 jucători formați la nivel național, adică români
  • un număr de minimum 4 jucători formați la nivelul clubului
  • un număr maxim de 4 jucători non-Uniunea Europeană

”Am vorbit la Ligă, într-adevăr am depășit limita de jucători străini, o să remediem urgent acest lucru. Vom scoate câți jucători e nevoie pentru a respecta regulamentul. Totuși, această lege ni se pare tâmpită și trebuie schimbată.

Vă dau și un exemplu: Radu Negru, pe care l-am luat și l-am folosit când am promovat de la județ, nu se încadrează la jucătorii formați la nivelul clubului, pe acest regulament.  În plus, repet, Liga trebuia să intervină, e ca și cum dacă nu e semn de interzis pe o stradă, eu o iau pe acolo fără să-mi dau seama că n-am voie”, a spus Marcel Pușcaș, președintele FC U Craiova pe 22 septembrie, pentru sursa citată mai sus.

Citește și VIDEO OFICIAL | ACHIZIȚIE PENTRU FC U CRAIOVA! OLTENII AU SEMNAT CU UN FOST COLEG AL LUI ADI MUTU

adrian muturealitatealiga 1fc u craiova