Victor Pițurcă, semnal de alarmă în privința a doi internaționali: ”Îi cunosc bine pe amândoi, cu mine au debutat la echipa națională!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat marți, 27 septembrie 2022, ora 21:00,
piturca steaua
piturca steaua

Reprezentativa României a învins, luni seară, pe Stadionul Giuleşti, cu scorul de 4-1, selecţionata Bosniei, în ultima etapă a Grupei 3 din Divizia B a Ligii Naţiunilor. Tricolorii încheie grupa pe ultimul loc, astfel că au retrogradat în Divizia C. Bosniacii, care au terminat pe prima poziţie, au promovat în Divizia A. Victor Pițurcă nu este de acord ca Vlad Chiricheș sau Alex Maxim să se retragă de la națională.

„Pe Maxim îl cunosc foarte bine, eu l-am dus la echipa națională. E un băiat extrem de inteligent, un caracter foarte frumos. Nu îmi dau seama ce s-a întâmplat, dar eu cred că faptul că nu a jucat când a fost adus și faptul că rezultatele slabe au făcut ca mass-media, suporterii să-l jignească. Așa s-a întâmplat.

Nu mai vorbim de Chiricheș… cât l-a jignit presa. De aici vine și reacția suporterilor. Primul vinovat e Vlad Chiricheș. Dacă greșește o pasă, se primește gol, în următorul meci tot el e pus la zid.

Îi cunosc bine pe amândoi, cu mine au debutat la echipa națională. Sunt jucători foarte valoroși, jucători cu un caracter solid. Eu le transmit prin intermediul vostru să nu cumva să facă greșeala să se retragă de la echipa națională.

Uitați-vă la Gabi Tamaș. El spune: ‘Dacă eu sunt chemat, vin și joc’. El așa a fost toată viața. Dacă avea întindere, el intra și juca, era incredibil”, a spus Victor Pițurcă, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

piturcamaximromaniaChiriches