Victorie în minutul 90+1 pentru Portugalia în fața Cehiei la EURO 2024

Articol de Gabriel Ion - Publicat miercuri, 19 iunie 2024, ora 00:41,
Portugalia – Cehia 2-1
Portugalia – Cehia 2-1

Echipa naţională a Portugaliei a învins marţi seara, la Leipzig, scor 2-1, echipa naţională a Cehiei, într-un meci din grupa F a turneului final Euro 2024.

Recordurile lui Ronaldo și Pepe

Încă din startul meciului, portughezii au bifat două borne istorice: Cristiano Ronaldo a devenit primul jucător din istorie care evoluează la şase turnee finale de Campionat European, iar Pepe este cel mai în vârstă fotbalist din istoria turneelor finale europene, la 41 de ani şi 113 zile.

Cristiano Ronaldo a semnat prima ocazie a meciului, în minutul 8, iar lusitanii au dominat prima parte a meciului de la Leipzig.

Stanek i-a interzis golul lui Ronaldo în minutul 32, într-o fază în care starul portughez scăpase singur cu portarul ceh, pentru ca tot Ronaldo să îl încerce pe Stanek cu un şut în minutul 45+1.

După pauză, cehii au deschis scorul, împotriva cursului jocului, prin Lukas Provod, care a înscris cu un şut frumos din afara careului, în minutul 62. După numai şapte minute Nuno Mendes a trimis cu capul în faţa porţii, iar Stanek a respins greşit, exact în picioarele lui Robin Hranac, balonul a deviat şi a intrat în plasă.

Autogol şi lusitanii egalau pe tabela de marcaj, 1-1. Portugalia a avut un gol anulat la Diogo Jota, în minutul 87, când Cristiano Ronaldo a fost în ofsaid, dar elevii lui Martinez au înscris în minutul 90+3, prin Francisco Conceicao şi Portugalia s-a impus cu 2-1.