VIDEO | A renunțat la pian și tobe ca să câștige medalia olimpică la Tokyo!

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 19 iulie 2021, ora 11:02,
Laura Ilie
Laura Ilie

Laura Ilie, tripla campioană europeană și fost lider mondial la tir, în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, ar putea deveni prima sportivă din Team România care urcă pe podiumul de la Jocurile Olimpice.

Pe 24 iulie, tânăra de 28 de ani va concura în deschiderea celei mai mari competiții sportive din lume. Puțini știu că înainte să se apuce de tir sportiv, Laura a luat lecții de teatru, pian și a cântat la tobe. Laura a fost a doua sportivă, calificată la Olimpiada de la Tokyo.

,,Cum s-a dat drumul la calificări pentru Olimpiadă, am obținut-o din al doilea concurs. Sunt calificată de doi ani și jumătate. Voi deschide competiția, la 8 dimineața, voi avea primul foc. La 6.30 voi fi în polygon. Sper să fiu odihnită, liniștită și să am o zi fabuloasă.

În clasele gimnaziale am făcut teatru, mi-a plăcut foarte mult, ulterior am făcut pian, la Școala de Muzică. Acolo unde studiam, pianul era instrumentul secundar, iar cel principal erau tobele. Tobele nu m-au atras și nu îmi plăceau.

Bineînțeles că îmi doresc o medalie! Vreau să am o zi fabuloasă și voi face tot ce îmi stă în putință pentru asta. Greutatea ca greutatea, dar echipamentul este foarte rigid. Este suficient de rigid încât să stea și singur dacă eu ies din el și îl pun în această poziție. Sunt un fel de roboțel.”, a declarat Laura Ilie.

Citeşte şi FOTO | NAȚIONALA OLIMPICĂ, AL DOILEA ANTRENAMENT ÎN JAPONIA! SOLICITAREA FĂCUTĂ DIN CAUZA CĂLDURII

laura iliejaponiapiantokyotir cu arculJocurile Olimpicetobe