VIDEO | Accident grav la CE din Olanda! Final de sezon pentru Stefan Kung

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat joi, 21 septembrie 2023, ora 17:21,
Stefan Kung
Stefan Kung

Ciclistul elveţian Stefan Kung este nevoit să pună capăt sezonului 2023 după accidentarea suferită în cursa de contratimp de la CE din Olanda.

Stefan Kung a pus capăt sezonului după accidentarea gravă de la CE

Kung, unul dintre favoriţii probei, s-a lovit violent de gardul metalic de protecţie instalat pe marginea şoselei, pe care nu l-a observat. Ca urmare, s-a ales cu două fracturi la o mână, un pomete fisurat şi o comoţie cerebrală.

Cu casca de protecţie spartă, plin de sânge pe faţă şi tricou, elveţianul a reuşit să treacă totuşi linia de sosire, ocupând locul 11 în clasamentul final, un adevărat miracol ţinând cont de starea în care se afla.

Cursa de contratimp, la care nu a luat parte deţinătorul titlului, belgianul Remco Evenepoel, s-a încheiat cu victoria britanicului Joshua Tarling (19 ani), urmat de elveţianul Stefan Bissegger şi belgianul Wout van Aert.

În urma acestei accidentări, Kung a fost nevoit să declare forfait pentru ştafeta mixtă şi cursa de fond din cadrul competiţiei europene. El a renunţat, de asemenea, la finalul sezon cu echipa sa Groupama-FDJ.

Stefan KungCampionatul European 2023Groupama-FDJ