VIDEO | Analiza lui Edi Iordănescu înaintea meciului cu Bosnia-Herțegovina: „Echipa a avut trei jocuri bune”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 25 septembrie 2022, ora 12:50,
Selecționerul Edi Iordănescu recunoaște că dubla manșă cu Muntenegru a pus naționala României la pământ
Selecționerul Edi Iordănescu recunoaște că dubla manșă cu Muntenegru a pus naționala României la pământ

Prima reprezentativă a României întâlnește Bosnia-Herțegovina luni, de la ora 21:45, pe Stadionul Rapid-Giulești, în ultima etapă din Grupa B3 a Ligii Națiunilor.

Edi Iordănescu a regăsit spiritul naționalei la meciul cu Finlanda

Pentru a nu retrograda, tricolorii sunt obligați să învingă și să spere că Finlanda nu câștigă cu Muntenegru. „Trebuie să plecăm de la ideea că venim după un joc în care nu ne-am îndeplinit obiectivul, adică cele trei puncte. Consider că este încă un joc în care merităm şi puteam mai mult, cred c-au fost foarte multe elemente bune şi prioritar acum este să câştigăm cu Bosnia.

Avem şi acţiunea din noiembrie, care ar trebuie să reprezinte jocurile consolidării unei echipe noi. Sunt multe elemente pe care le putem extrapola din meciul cu Finlanda. Mi s-a părut că am regăsit spiritul, am văzut o altă mentalitate, cred că aţi văzut şi dumneavoastră altă abordare”, a spus selecționerul Edward Iordănescu la conferința de presă de dinaintea meciului cu Bosnia-Herțegovina.

Echipa a avut trei jocuri bune”, este de părere Edi Iordănescu

Selecționerul a prezentat și lucrurile pozitive ale acestei campanii de calificare. „Ne-am demonstrat că putem să funcţionăm bine în echipă, am demonstrat că putem avea şi iniţiativa, am avut multe momente bune.

Când interpretezi jocul cum trebuie, putem produce un fotbal bun. Pot spune că dacă analizăm toate cele 5 jocuri, exceptând dublă manşă cu Muntenegru, care ne-a pus la pământ, echipa a avut trei jocuri bune.

În Bosnia meritam cel puţin un punct, cu Finlanda acasă am câştigat, iar in retur ar fi trebuit să câştigăm”, a mai spus el.

Bosnia-HerțegovinaEdward Iordănesculiga natiunilor