VIDEO | Anunțul de zile mari făcut de CIO după dubla victorie a lui David Popovici! Curg reacțiile din toată lumea

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 iunie 2022, ora 21:03,
David Popovici
David Popovici

David Popovici a devenit, miercuri, dublu campion mondial, impunându-se în finala de 100 m, după ce făcuse același lucru luni, la 200 m. CIO a făcut, în acest sens, un anunț de zile mari pe twitter.

Curg reacțiile din toată lumea după dubla victorie mondială a lui David Popovici

David Popovici a ratat bronzul olimpic, în iulie 2021, pentru doujă sutimi. După 11 luni a devenit dublu campion mondial, la 200 și 100 m. „Pare că a meritat totul, David Popovici” este mesajul postat de contul de Twitter al Comitetului Internațional Olimpic.

Alături sunt prezentate și două fotografii cu sportivul român. „Să fii nevoit să te trezești în fiecare dimineață la 4:30, pentru antrenamente”, e mesajul ce însoțește fotografia.

Apoi, Popovici e surprins după afișarea rezultatului. „Când devii dublu campion mondial la 17 ani”, scrie CIO pe twitter.

CM a fost excepțional pentru David Popovici”, a scris swimmingworldmagazine.com

Prestigioasa publicație swimmingworldmagazine.com a avut cuvinte de laudă la adresa dublului campion mondial.

Campionatul Mondial a continuat să fie excepțional pentru David Popovici, dar în finala de miercuri, de la 100 metri, a avut de dat o bătălie foarte grea.

Copilul minune român a urcat în ultimii 50 de metri spre titlul mondial, impunându-se într-o cursă în care primii 3 clasați au fost despărțiți de doar 13 sutimi de secundă”, a notat site-ul swimmingworldmagazine.com.

Popovici și-a semnalat deja ascensiunea câștigând titlul la 200 metri liber, la Budapesta. Cu două recorduri mondiale de juniori în dreptul numelui său, românul voia să vadă dacă poate doborî recordul mondial de seniori la 100 metri.

Azi, recordul lui Cesar Filho a rezistat, deși Popovici înotase în semifinale 47,13”, a mai notat publicația.

inotcampionatul mondial 2022david popovici