VIDEO | Argint european pentru sabrerul Casian Cîdu! Ungurul Oszkar Vajda a avut un final de meci senzațional

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 22 februarie 2023, ora 21:02,
Casian Cîdu
Casian Cîdu

Sabrerul român Casian Cîdu a obţinut medalia de argint la Campionatul European de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia).

Casian Cîdu a condus cu 11-6, dar nu a mai realizat nicio tușă până la final

El a fost învins în finală de maghiarul Oszkar Vajda cu scorul de 15-11. Cîdu a condus la un moment dat cu 11-6, dar maghiarul a realizat 9 tușe la rând.

În aceeași probă, medalii de bronz au obţinut francezul Tom Couderc şi turcul Enes Talha Kalender, învins cu 15-10 de Cîdu în semifinală.

Dacian Enache s-a clasat pe locul 11, Alexandru Eva a încheiat pe 19, iar Cristian Macovei a ocupat poziţia a 38-a.

În proba de spadă a cadetelor, pe primul loc s-a clasat Emili Conrad (Ucraina), urmată de letona Sofija Prosina, iar medaliile de bronz au fost obţinute de Cagla Aytekin (Germania) şi Ana Maksimenko (Ucraina).

Alexandra Drăgan a ocupat locul 13, Andreea Muntean a încheiat pe 30, Erica Badea a fost a 53-a, iar Natalia Constantin a terminat pe poziţia a 55-a.

România are trei medalii după primele două zile ale competiţiei

La floretă cadeţi, titlul continental a revenit maghiarului Mattia Rubin, argintul a fost obţinut de israelianul Eitan Lemberger, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de italianul Mattia Di Cristofaro şi de ucraineanul Andrii Cerkaşin.

Felix Dogariu s-a clasat pe locul 30, Victor Baciu a fost al 76-lea, iar Darius Malekshahian a ocupat ultimul loc, 84.

România are trei medalii după primele două zile ale competiţiei, argint prin Amalia Covaliu la sabie cadete, argint prin Casian Cîdu la sabie cadeţi şi bronz prin Anastasia Fusea la sabie cadete.

România participă cu o delegaţie de 42 sportivi, înscrişi la toate armele, la ediţia 2023 a Campionatelor Europene de scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn (Estonia), prevăzute între 21 şi 28 februarie.

La Europenele de cadeţi din 2022, de la Novi Sad, România a cucerit o medalie de argint pe echipe la sabie feminin şi două medalii de bronz, prin Maria Alexe la sabie individual şi echipa masculină de sabie. La juniori, echipa feminină de floretă a cucerit aurul, Radu Niţu a fost medaliat cu argint la sabie individual, iar Karina Vasile, cu bronz la floretă individual.

Casian CiduCampionatul European 2023